filmrecension

THE HATCHET WIELDING HITCHHIKER

True-crime om bisarr, yxsvingade liftare

Annons:

 

Caleb ”Kai” McGillvary valde att stå helt utanför samhället.

Han var hemlös, saknade legitimation, körkort, försäkringar och kuskade runt USA på en höft.

I februari 2013 fick ”Kai” lift av en man vid namn Jett Simmons McBride som påstod sig vara Jesus.

Strax utanför Fresno, Kalifornien, körde McBride på en fotgängare i en gatukorsning. När en förbipasserande kvinna försökte hjälpa fotgängaren störtade McBride ut och attackerade henne. ”Kai” rusade ut med en yxa, klippte till McBride och räddade kvinnan ur hans grepp.

Den lokale tevereportern Jessob Reisbeck fick nys om händelsen och lyckades få en intervju med den mystiske ”Kai”. Klippet hamnade på Youtube och blev snabbt viralt. (Det har idag drygt 8 miljoner visningar.) ”Kai” hyllades som en hjälte över hela världen och blev inbjuden till Jimmy Kimmels talkshow.

Men bara några månader senare började en annan, mörkare bild av ”Kai” växa fram.

Han häktades och åtalades för mord på en 73-årig advokat från New Jersey. ”Kai” påstod att han bara försvarat sig efter att ha blivit drogad och våldtagen av mannen. Fansen samlade in pengar för att hjälpa ”Kai”, men i april 2019 dömdes hans till 57 års fängelse för mord.

I denna bisarra, intressanta True crime-dokumentär gräver Netflix vidare i fallet som, trots allt, ännu inte ser ut att vara löst och avslutat. Den idag 34-årigare ”Kai” har anklagat Netflix för att exploatera honom ekonomiskt. 

 

THE HATCHET WIELDING HITCHHIKER

DOKUMENTÄR

Producerad: 2022

Format: SVOD

Utgivare: Netflix

Längd: 85 minuter

Betyg: 6

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår