Film

Searching for Cannibal Holocaust

På jakt efter ökända kannibaler.

 

I Searching for Cannibal Holocaust (import DVD) reser dokumentärfilmaren Callum Waddell till Amazonas djungler och letar upp inspelningsplatser för notoriska Cannibal Holocaust (1980).

Här intervjuar han två av de i lokabefolkningen som spelade kannibaler i filmen och fortfarande är i livet. De får också för första gången se filmen och berättar hur roligt man hade under inspelningarna. Ingen tycker att de porträtterades rasistiskt eller blev exploaterade. Tvärtom fick hela den lilla byn Leticia ett lyft efter filmen.

Urinvånarna tyckte inte heller det var konstigt att man dödade djur på riktigt i filmen och bekräftar att man åt upp alla djur, precis som vanligt.

Waddell kommer också den mystiske ”Jungle Mike”, alias Mike Tsalickis (1916-2007), på spåren. Han smugglade knark, sålde vilda djur och kallades ”Gudfadern” i Leticia innan han dömdes till 20 års fängelse för kokainsmuggling i Florida. Waddell upptäcker dessutom att Tsalickis var djupt involverad i arbetet med Cannibal Holocaust.

Kanske var filmen bara en fasad för diverse kriminella verksamheter. Men Waddell tar aldrig upp den sensationella teorin när han intervjuar regissören Ruggero Deodato. Synd på ett annars mycket spännande uppslag.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår