Film

Ökända filmen The Room - nu på bio!

”Världens sämsta film” firar 20-årsjubileum med visning och exklusivt Stockholmsbesök

Annons:

 

The Room (2003) kretsar kring ett triangeldrama mellan den framgångsrike bankmannen Johnny (Tommy Wiseau), hans fästmö Lisa (Juliette Danielle) och bäste vännen Mark (Greg Sestero) som en uttråkad Lisa bestämmer sig för att förföra.

Men handlingen styckas hela tiden upp av mängder av märkliga och ovidkommande sidospår som inte leder någonvart, knasig dialog, bisarra sexscener och med en skådis som tvärt bara byts ut utan att det förklaras i handlingen.

Filmen, som blivit kultförklarad för att vara den sämsta som någonsin gjorts, är skriven, producerad och regisserad av Tommy Wiseau. Han har hävdat att storyn delvis är självbiografisk och att filmens titel ska vara en blinkning till att ett rum kan vara utgångspunkt för både bra och dåliga händelser.

Manuset är baserat på en pjäs (med samma namn) som Wiseau skrev 2001, inspirerad av filmen The Talented Mr. Ripley (1999). Wiseau skrev sedan om pjäsen till en bok på över 500 sidor och när ingen ville publicera den bestämde han sig för att istället göra den till en film.

Den besynnerliga inspelningen av The Room (som hade över 400 filmarbetare) skildras i boken The Disaster Artist: My Life Inside The Room, The Greatest Movie Ever Made (2013), skriven av Greg Sestgero.

Den boken blev också film, The Disaster Artist (2017), med James Franco i rollen som Tommy Wiseau och Dave Franco som Sestero.

Den 13 maj firar man 20-årsjubileumet av denna galna kultklassiker med en exklusiv visning på biograf Capitol i Stockholm. Föreställningen gästas dessutom av Greg Sestero som i samband med visningen deltar i en Q&A.

För biljetter och mer information, se www.capitolbio.se

 

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår