Film

Europas största utomhusbio

Hjältar i parken är årets filmtema.

Annons:

 

Stockholms filmfestivals traditionella Sommarbio i Rålambshovsparken i Stockholm har blivit en uppskattad klassiker - och nu är det dags igen.

Under fem sensommarkvällar kan publiken njuta av film, mat och dryck i gröngräset framför den 90 kvm stora bioduken. Som vanligt är Sommarbio helt gratis och öppet för alla.

- Med temat ”Heroes in the Park” låter vi publiken få vara med och önska vilka filmer de vill se. Vi har valt att fokusera på hjältar inom filmen att inspireras av.
I år riktar vi strålkastarljuset mot berättelser som lyfter och stärker oss. Vi tycker också att vår publik är våra hjältar och förra året samlades 50 000 i parken för att träffas och se film tillsammans. Vi tackar vår publik som samlades i omtänksamhet och vänlighet i parken och det vill vi gärna göra om.

Det säger programchefen Beatrice Karlsson och fortsätter:
- Vi fick ett otroligt fint gensvar förra året från publiken när vi bad dem rösta på sina favoritfilmer. I år har vi ett liknande upplägg där vi ser framemot besökarnas engagemang och förslag. Som smakprov på temat släpper vi nu de första två filmerna. Här är det kvinnliga hjältar som står i fokus med Sigorney Weaver som Ellen Ripley i Aliens – Återkomsten samt Jennifer Grey som Baby i klassikern Dirty Dancing.

 

Årets nyhet
För första gången kommer på Sommarbio också ha en vinträdgård på plats.

Tillsammans med Pompette kan besökarna avnjuta en filmklassiker samtidigt som man smuttar på ett glas vin. Årets huvudpartner Peroni Nastro Azzurro 0,0% kommer även vara på plats med ”House of Peroni 0,0%”.

Parken öppnar  kl 18.00 alla dagar och välkomnar alla filmbesökare till efterfest på Eden, beläget längst ut på Smedsudden den 16 augusti

Förutom film bjuds det på snacks och dryck till tidiga gäster från festivalens partners. Det finns även möjlighet att köpa mat, dryck och popcorn på plats. Sommarbio drivs självklart på 100 % förnybar energi och all mat som serveras är vegetarisk.

Sommarbio arrangeras i Rålambshovsparken mellan den 16 och 20 augusti, 2023. 

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår