filmrecension tv-serier

The Night Agent

Spioner i själlös rutin.

 

 I valet 2008 gjorde Hilary Clintons kampanj en uppmärksammad reklamfilm där det ringer i Vita Huset på natten. ”It is 3 A.M. Your children are asleep. Who do you want answering that call?”

The Night Agent gör på ett liknande sätt en stor sak av att FBI-agenten Peter placeras ensam på ett mystiskt nattskift i Vita Huset, ansvarig för en speciell telefon. Den kommer troligtvis aldrig ringa, men gör den det är det viktigt.

Gissa vad som händer? Det visar sig vara en ung kvinna på flykt från lönnmördare och snart är de båda indragna i en komplex intrig med kopplingar till maktens korridorer.

The Night Agent är en polerad produktion som noggrant tickar alla boxar. En man och en kvinna, båda med emotionellt bagage, som måste jobba tillsammans och lära sig lita på varandra?
Maktspelare inom politiken som man kanske inte kan lita på? Lönnmördare med vagt arabiskt utseende? En gammal vän som sålt sin själ för pengar? Här får du allt på ett bräde.

Det är stundtals hyfsat spännande, även om handlingen mer eller mindre brister under sina egna förvecklingar. Sättet att hela tiden skruva upp intrigen blir till slut ganska fånigt, där olika förrädare förråder varandra tills man inte vet vem som är ond eller god för tillfället.
Det är också synnerligen blekt rollbesatt, från Gabriel Bassos och Luciane Buchanans huvudroller till Hong Chau i grå peruk. Riktigt varför man måste låtsas att en 42-åring är en sextioplus Washington-veteran framgår aldrig.

Naturligtvis bygger allt på en typiskt lättsmält flygplatsroman med mycket action och korta kapitel.
Vill man ha något mera matnyttigt inom thrillergenren rekommenderas istället t.ex. The Ghost Writer, No Way Out eller 70-talsklassiker som Three Days of the Condor och The Conversation.

The Night Agent

Thriller

Producerad: 2023

Format: 16:9, Dolby Stereo

Utgivare: Netflix

Längd: 489 minuter

Betyg: 4

Annons:

Bilder: Netflix

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår