filmrecension

TICKET TO PARADISE

Ticket to Paradise laddad. Soffbordet fullsmetat med godsaker. Spelet kan börja.

 

 

Ja, vi trampar på här i våra liv. Och vi jobbar, äter och sover, och funderar lite på tillvaron och hur vi vill ha det när vi kanske får en möjlighet att slappna av och pusta ut lite, mitt i stressen och alla kraven.

Kanske med en romantisk komedi…? Eller en feel-good-movie, som de också brukar kallas. Jo, men det tar vi, hördudu. – Vilka är det vi brukar gilla, nu igen…?

Ja men här är ju en jag tror vi kan komma överens om ändå. Hämtar du ostbrickan? Ta en öl du, så tar jag sista skvätten ur roséboxen. Det blir bra det. Kan du hämta filten, förresten?

Ticket to Paradise laddad. Soffbordet fullsmetat med godsaker. Spelet kan börja.

Så — det gamla frånskilda paret, spelat av George Clooney och Julia Roberts, har fortsatt att bråka ända sedan skilsmässan, men nu börjar dottern lämna ungdomsåren för att pröva sina vingar som vuxen. Advokatutbildningen avklarad. Återstår bara en liten belöningsresa till Bali innan karriärmöjligheterna i metropolmiljö tornar upp sig.

Stolt vinkar föräldrarna av lillan på flygplatsen för att sedan vika av åt varsitt håll. Föga anar de att paradisön under alla år fött upp en alldeles unnnnderbart förtjusande och urgullig sjögräsfarmare, som förstås får ögonen på enda dottern. Och ljuv karibisk musik uppstår inom loppet av en nanosekund…

– Ja, vad gissar du?

…Får föräldrarna panik, och enas snabbt och lätt om att rycka ut tillsammans för att få tillbaka dottern på den av västvärldssamhället utstakade vägen till stjärnadvokat igen? …Märker de på vägen att de, så här mitt i nödsituationen, har bibehållna egenskaper som faktiskt fick dem att falla pladask för varandra en gång i tiden?

…Och, noterar de charmigt motvilligt att livet på västindiska paradisön kanske inte var så tokigt i alla fall? Och…

Ja, du får ju fantisera själv. Men faktum kvarstår, att Hollowoods filmmakare älskar säkra kort, och att de förmodligen bara har fem-sex stycken att dra lott mellan, varje gång de ska producera en ny film.

I rest my case. 

 

TICKET TO PARADISE

ROMANTISK KOMEDI

Producerad: 2022

Format: BD 2,39:1, DTS-HD 7.1

Utgivare: Universal

Längd: 104 min

 

Filmen 3

Bilden 6

Ljudet 6

Extra -

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår