Film

Censor - Udda brittisk censurskräck

Det är 80-tal i England. Videovåldsdebatten rasar.

Annons:

 

Media skyller den ökade brottsligheten på ”Video Nasties”. Kvällspressen spekulerar i ett rykte om en man som dödat sin fru och sedan ätit henne ansikte, precis som i en skräckfilm som censuren låtit passera.
Trycket ökar på myndigheten att klippa hårdare och förbjuda mer skadliga filmer. Tur då att man har ”Lilla fröken Perfekt”, den nitiska censorn Enid (Niamh Algar).

Men privat plågas Enid av sorgen efter sin syster som nyligen dödförklarats efter att ha varit försvunnen i åratal. Enid får en chock när hon granskar en äldre rysare, Don´t Go in the Church – huvudrollstjejen ser precis ut som Enids syster.
När Enid får veta att en uppföljare filmas beger hon sig till inspelningsplatsen, ett hus beläget mitt ute i skogen. Där väntar nya överraskningar.

Censor (2021) är ett udda, lågmält och suggestivt brittiskt skräckdrama med manus och regi av Prano Bailey-Bond. Filmen finns på brittisk dvd och Blu-ray, men kan även streamas på bland annat Amazon Video.

 

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår