Film

Jungle Warriors

Ett flygplan med en grupp snygga fotomodeller blir nedskjutet och kraschar i Sydamerikas djungler.

Annons:

 

Första gången jag såg genreklassikern Jungle Warriors (Youtube) var premiärkvällen hösten 1984 på en liten sjaskig biograf i Hadera, några mil norr om Tel Aviv.

Ett flygplan med en grupp snygga fotomodeller blir nedskjutet och kraschar bland krokodiler, giftormar och makabra dödsfällor i Sydamerikas djungler.

Här blir de tillfångatagna av den grymme knarkbaronen Cesar (Paul L. Smith) och hans privatarmé och fängslade i ett källarvalv under palatset i hans välbevakade knarknäste. Cesar vill avrätta gisslan, men hans sadistiska, lesbiska halvsyster Angel (Sybil Danning) vill hellre tortera, förnedra och utnyttja modellerna innan hon överlämnar dem till kokainfabrikens uttråkade soldater för ”en stunds underhållning”.

När Cesars möte med maffiabossen Mastranga (John Vernon) och hans skjutglada hejdukar spårar ur ser tjejerna sin chans att fly och samtidigt ta en blodig hämnd.

Bland kultstjärnorna syns också Woody Strode (De blodiga stövlarnas kulle) och Dana Elcar, mest känd som MacGuyvers chef i teveklassikern med samma namn. Dennis Hopper fick sparken för att han knarkpåverkad gick omkring naken i en by nära inspelningsplatsen i Mexico. Han ersattes av Marjoe Gortner (Råttornas hämnd).

Våldet i den internationella bioversionen tonades ned på flera håll i världen och klipptes ytterligare när filmen senare släpptes på video och för teve. När Jungle Warriors gick upp på bio och sedan kom på video i Sverige var filmen kortad med 1 minut och 25 sekunder.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår