Nyhet Film tv-serier

BRITBOX I FEBRUARI 2024

Mycket nytt att kika på i vinterrusket!

Annons:

BRITBOX I FEBRUARI 2024

Three Little Birds (Ny & Exklusiv BritBox-original) 2023

1 februari 2024 – 6x60 min.

Three Little Birds är en hyllning till invandring, gemenskap och styrkan i svart kvinnlighet.Serien är inspirerad av de livsbejakande berättelserna om Sir Lenny Henrys mor och alladem som reste till Storbritannien med en förhoppning om att starta ett nytt liv.
I dennasexdelade dramaserie spelar Rochelle Neil (The Nevers, Guilt), Yazmin Belo (What JustHappened) och Saffron Coomber (Tracey Beaker Returns, Eastenders) tre unga kvinnorsom går ombord på en kryssningsbåt från Jamaica till Blighty i England, med löftet omlönsamma arbetsmöjligheter och "gator belagda med guld".
Denna halvbiografiskadramaserie handlar om kärlek, systerskap och vänskap. En varmhjärtad hyllning till 1950-talets liv så som den levdes och upplevdes av den jamaicanska utlandsbefolkningen.

 

Small Axe (Ny på BritBox) 2020

1 februari 2024 - 1x125’, 1x70 1x80 2x60 min.

Boyega (Star Wars) och Letitia Wright (Black Panther) leder rollbesättningen av en mycket personlig dramaserie.Skapat av Academy Award- och BAFTA-vinnaren Steve McQueen, baseras denna serie på verkliga erfarenheter från Londons västindiska samhälle.
Utspelad mellan 1969 och 1982 hyllar dessa fristående berättelser mod och gemenskap. Från en grupp aktivister som tar sig an en hopplös kamp mot polisförföljelse till en tonåring som upplever en bluesfest full av dans, fara och romantik, är de en påminnelse om hur modiga individer kan skapa förändring.
Small Axe förmedlar ett budskap som vår delade värld behöver höra: även de mest marginaliserade rösterna kan utmana de mäktigaste.

 

Chef! Säsonger 1-2 (Ny på BritBox) 1993-1994 

1 februari 2024 – 6x30’ (S1), 7 x25’ (S2) min.

Möt Storbritanniens bästa och mest ilskna kock! Gareth Blackstock (Sir Lenny Henry, The Lord of the Rings: The Rings of Power) är kock på den prestigefyllda restaurangen Le Chateau Anglais, där han inte låter något komma i vägen för sitt strävande efter kulinarisk excellens.
Gareth tar stor möda i att sätta de mest exakta standarderna för sin kökspersonal, men de visar sin tacksamhet genom att bryta reglerna så fort de får chansen. Och kunderna! Trots att varje enskild måltid från Gareth är ett mästerverk är vissa människor fräcka nog att be om salt.
Även hans vackra fru Janice (Caroline Lee-Johnson) saknar Gareth entusiasm; uttråkad som hemmafru vill hon hellre återgå till sitt jobb inom finans. Gareth drömmer om att bli kökschef och ägare till en egen restaurang, men det finns några hinder – såsom inga pengar – som står i hans väg.
Med Janices tålamod och hjälp övervinner han bankchefens tvivel och kvalificerar sig för ett lån. Plötsligt innebär ägandet att man utsätts för den hårda verkligheten inom restaurangbranschen...

 

Maryland (Ny och Exklusiv) 2023

7 februari 2024 – 3x60 min.

Maryland är ett tredelat relationsdrama skapat av BAFTA- och RTS-prisbelönta skådespelerskan Suranne Jones (Gentleman Jack, Save Me, Vigil) och manusförfattaren Anne-Marie O’Connor (Trollied).
Serien handlar om två systrar som har växt ifrån varandra genom åren, men som genom tragiska händelser lär sig att älska och respektera varandra på nytt. Becca (Suranne Jones) och Rosaline (Eve Best) har gått vidare med sina liv där de växt isär tills upptäckten av deras mammas kropp på Isle of Man förenar dem.
Ankomsten till en plats de aldrig har besökt och utan någon aning om varför deras mamma var där börjar systrarna avslöja de välbevarade hemligheterna hos en kvinna de trodde att de kände.
Begränsade på ön och tvingade att möta de livsomvälvande konsekvenserna av sin mammas beslut, kan Becca och Rosaline lära sig att älska och respektera varandra på nytt?

 

Men Up (Ny och Exklusiv) 2023

14 februari 2023 – 90 min.

Den nya filmen Men Up utforskar livet hos fem vanliga walesiska män som ger sig ut på en extraordinär resa när de deltar i testet av ett nytt läkemdel som senare skulle komma att bli Viagra.
Serien är inspirerad av den verkliga historien om en av världens första medicinska tester av läkemedlet, som hölls på Morriston Hospital i Swansea 1994.
Med en blandning av drama och humor är Men Up en gripande berättelse där en grupp blygsamma män tar sig an utmaningen att återta sina sexliv. I denna fiktiva berättelse följer vi ett antal personer i jakten på deras ultimata belöning... återkomsten av en romantisk koppling i deras liv.
Men när drogen ger hopp om ett återvändande till den en gång förlorade intimiteten inser männen att det hårda arbetet bara har börjat. Uppmuntrade av Dr Dylan Pearce (Aneurin Barnard - Dunkirk, The Pact) och sjuksköterskan Moira Davies (Joanna Page) kommer testet att ta dem till mycket oväntade platser och tvinga dem att omvärdera sina liv.
Det verkliga försöket 1994 förändrade inte bara livet för de medicinska experterna och patienterna involverade. Det förändrade också livet för miljontals människor världen över.
Läkemedlet blev snabbt ett av de mest kontroversiella och lönsamma i historien och omformade hur vi pratar om sexuell och mental hälsa i processen.

 

EE BAFTA Film Awards 2024 (Ny och Exklusiv)

18 februari 2024 – 1x120, 1x60 min.

Delta i direktsändningen av årets EE BAFTA Film Awards 2024, med David Tennant (Doctor Who) som värd, live från Southbank Centres Royal Festival Hall i London. Ceremonin kommer att sändas live till BritBox-prenumeranter och erbjuda publiken en oförglömlig kväll med underhållning, från röda mattan-intervjuer till att hylla årets bästa filmer och kreativa talanger.

 

Guilt Säsong 2 (Ny serie) 2021

21 februari 2024 - 4x60 min.

Den fängslande skotska thrillern är tillbaka, dränkt i mörk humor och intriger. Skuldkänslorna har försvunnit genom straffet, nu är det hämnd som gäller.
Max (Mark Bonnar – Quiz) kliver ut från fängelset på prövotid. Hans öde ligger i händerna på en polis under täckmantel.
Hon erbjuder honom frihet till ett mycket högt pris: att informera om sin farliga fiende, Roy Lynch (Stuart Bowman - Versailles). Men kan Max verkligen lita på henne?
Den mörka humorn, dubbelheten och dynamiken i den första serien gjorde Guilt till en riktig word-of-mouth-succé, med rekordhöga tittarsiffror och en rad utmärkelser. Den här gången är saker och ting ännu farligare. Och ännu mindre förutsägbara. 

 

Monarch of the Glen Säsong 2 (Ny serie) 2001

21 februari 2024 – 8x50 min.

Archie Macdonald är tillbaka i den andra serien av Monarch of the Glen. Han har lovat att ägna sig åt Glenbogle, familjens slott i de skotska högländerna, men nu står han inför en enorm kamp för att få dödsboet att betala.
Men upproriska hyresgäster, lokala vendettor och golddiggers konfronteras samtidigt som han strävar efter att göra Glenbogle till en blomstrande turistattraktion. Och så har vi förstås Hector, hans svårhanterliga far, som hittar på alltmer utstuderade sätt att motarbeta sin sons strävanden.
Allt detta gör att Archie får väldigt lite tid över till att reda ut sitt komplicerade kärleksliv. Londonflickvännen Justine tävlar med barndomsvännen Katrina och den ständigt hoppfulla Lexie om Archies gunst. Med Alastair MacKenzie (The Crown), Richard Briers (The Good Life), Susan Hampshire (The Grand) och Dawn Steele (Wild at Heart).

 

Ragdoll (Ny på BritBox) 2021

28 februari 2024 - 6x45 min.

Ragdoll är en psykologisk thriller från skaparna av Killing Eve, baserad på romanen av Daniel Cole och bearbetad av Freddy Syborn. Sex personer har blivit mördade, styckade och sydda samman till en grotesk kropp – kallad Ragdoll.
Den nyligen återinsatta kriminalchefen Nathan Rose ska tillsammans med hans bästa vän och chef Emily Baxter samt rekryten Lake Edmunds hitta Ragdoll-mördaren.
Efter att mördaren skickat en lista till polisen med sina nästa offer, med Roses namn bland dem, trappas spänningen upp. Ragdoll är en mörk seriemördarthriller som också fokuserar på vänner som kämpar med konsekvenserna av institutionalisering och trauma.

 

 

KOMMER TILL BRITBOX I MARS 2024

 

Mr Bates Vs The Post Office (Ny och Exklusiv) - 2023

TBC Slutet av mars - 4x60 min.

Mr Bates vs the Post Office är ett nytt drama som berättar historien om ett av de största justitiemorden i brittisk rättshistoria. Hundratals oskyldiga underpostmästare och postmästarinnor anklagades felaktigt för stöld, bedrägeri och falsk bokföring på grund av ett defekt IT-system.
Många av de felaktigt anställda åtalades, vissa fängslades för brott de aldrig begått och deras liv blev oersättligt förstört av skandalen. I rollistan finns BAFTA-belönade Toby Jones (Tinker Tailor Soldier Spy) som porträtterar Alan Bates. Monica Dolan (The Thief, His Wife and The Canoe), Julie Hesmondhalgh (The Pact), Alex Jennings.

 

Ragdoll
Maryland
Three Little Birds

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår