filmrecension tv-serier

LOKI, SÄSONG 2

Hiddleston imponerar med komisk timing och ett fysiskt skådespel som trollbinder. Serien fortsätter också att vara den obestridligt snyggaste som Marvel producerat.

Annons:

 

TIDSPARADOXER DELUXE

Man vet som bekant att en film har problem när höjdpunkten är en eftertextsnärting som pekar fram mot något annat. Så var det dessvärre för Ant-Man and the Wasp: Quantumania. En av tre långfilmer från Marvel Cinematic Universe under året.

Scenen i fråga visade Loki (Tom Hiddleston) och Mobius (Owen Wilson) när de i sen 1800-talsmiljö kollar in någon teknikmojängsdemonstration ledd av en uppfinnare med vild frisyr. Det visar sig vara plockat från en central intrigtråd från Loki säsong två.
Det konstanta tidshoppandet har fört våra hjältar till världsutställningen i Chicago 1893. Men nu har vi passande nog gått händelserna en liten aning i förväg. Bara att vänja sig.

Efter den minst sagt apokalyptiska avslutningen på första säsongen gick de två varianterna av Loki vi lärt känna skilda vägar. Sylvie (Sophia Di Martino) var trött på larm och oändliga hämnduppdrag.
Hon slår sig ned i en till synes idyllisk tidslinje anno 1982 där hon tar ett jobb på en lantlig filial av McDonalds. Vilket förstås väcker frågan hur mycket snabbmatskedjan betalar för den guldspotten reklammässigt?

Nåväl. Loki stannar kvar på Time Variance Authority och snart är det uppenbart att problemen är långt ifrån över. Säsong två är en konstant kamp mot klockorna när i princip hela multiversumet hotar att braka samman.

Blir det rörigt?

Det kan du räkna med.

Fler tidsparadoxer och bisarra omtagningar än du kan hålla i huvudet troligen.

Har man överseende med detta eftersom Hiddleston och samspelet mellan honom och den övriga ensemblen är så fantastiskt? Utan tvekan. Bland de nya figurerna är Ke Hu Quans oändligt charmiga teknikmagiker Ouroboros en klar favorit. 

Loki cementerar sig här som en högst otippad favorit i tv-seriegrenen av MCU. Hiddleston imponerar med komisk timing och ett fysiskt skådespel som trollbinder.
Serien fortsätter också att vara den obestridligt snyggaste som Marvel producerat. Här rör sig skådespelarna genomgående i riktiga miljöer. Snygga dessutom.

Man återskapade till och med delar av den tidigare nämnda världsutställningen. Vill minnas att jag nämnde Wes Anderson-estetik i min recension av säsong ett. Det gäller i högsta grad även här.

Så släpp logiken, omfamna paradoxerna och häng med på en rolig, rörig resa genom tid och rum med Doctor Who Loki! 

 

LOKI, SÄSONG 2

SCI FI/ÄVENTYR

Producerad: 2023

Format: SVOD 16:9 HD
Utgivare: Disney +

Längd: 109 minuter

Betyg: 8

 


Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår