filmrecension

MISSION: IMPOSSIBLE DEAD RECKONING PART ONE

En ny nivå av charmigt nonsens i Mission Impossible Dead Reckoning Part One.

Annons:

 

CRUISE HAR KONTROLL

Filmhistorien har sett många ansträngda MacGuffins vid det här laget. Men en ny nivå av charmigt nonsens nås ändå i Mission Impossible Dead Reckoning Part One.

Vad som här sätter igång Ethan Hunt (Tom Cruise) och resten av det charmiga Impossible Missions Force-gängets globetrottande är en nyckel i form av ett tvådelat kors som blinkar lite när det sätts ihop.

Orsaken till att våra hjältar och en massa mindre nogräknade individer vill få fatt på denna tingest är kopplad till en supermäktig A.I. som kallas, håll i er nu, The Entity. I en alltmer digitaliserad värld kommer den som styr The Entity vara så nära någon kommer totalt herravälde om man ska tro M:IDRPO.

Allt detta är givetvis rätt oviktigt i sammanhanget. Vad som betyder något är att återvändande regissören Christopher McQuarrie, som här gör sin tredje film i serien, och resten av filmteamet verkligen ger allt för att höja pulsen med stadigt mer komplicerade och otroliga actionsekvenser. Välkoreograferad skottduell i en övergiven ökenstad. Katt och råtta-lek på Abu Dhabis flygplats. Biljakt med en extremt stryktålig gul Fiat 500 genom Roms gränder.
Och så den med rätta omtalade finalen där Hunt kör en motorcykel utför ett stup och sedan tar sig ombord på Orientexpressen via fallskärm.

Med undantag för ett olyckligt mellanspel i Venedig, där alltför mycket tid spenderas kring att Hunt tvingas göra ett SVÅRT VAL, finns här inget som liknar döda punkter.

 

 

Mission Impossible Dead Reckoning är enkelt uttryckt orsaken till varför man har en hemmabio. Makalösa vyer avlöser varandra och även den tuffaste anläggningen lär få jobba med filmens blandning av massivt muller och finkalibrerad ljuddesign.

Utgåvan har en separat BD för extramaterialet som visar hur mycket energi, tid och träning Cruise och gänget lagt ned för att få till de otroliga sekvenserna. Nästan mer kallsvettigt att titta på än själva filmen.

Som titeln antyder är en del två under arbete. Men det lär dröja minst till 2025. Kommer med högsta sannolikhet vara värt väntan. Och det är mycket i M:IDRPO som inspirerar till en omtitt från början av serien med Brian De Palmas Mission: Impossible från 1996

 

MISSION: IMPOSSIBLE DEAD RECKONING PART ONE
ACTION

Producerad: 2023

Format: BD 4K UHD 2.39:1, 5.1 DOLBY ATMOS
BD 2.39:1, 5.1 DOLBY ATMOS

Utgivare: SF Studios

Längd:  163 minuter

Filmen 7

Bilden 9

Ljudet 9

Extramaterial 6

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår