filmrecension Hemmabio #11 2018

TULLY - Utmattad trebarnsmorsa i barnskriks-helvetet

DRAMAKOMEDI Producerad: 2018 Format: BD 1,85:1, DTS-HD MA 5.1 Utgivare: Scanbox Längd: 95min Filmen: 6 Bilden: 8 Ljudet: 8 Extramaterial: 4

Annons:

Dramakomedin Tully av Jason Reitman och Diablo Cody (särskilt hyllade med Juno 2007) handlar om det tuffa icke-glamourösa småbarnslivet och identitetskris. Trebarnsmamman Marlos (Charlize Theron) är sönderstressad av småbarnslivet och alla sömnlösa nätter med blöjbyten, amning och skrik.  Hon är deprimerad och är inte sig själv längre och maken är inte mycket till hjälp, han självupptagen med jobbet och sitt tv-spel.

Till slut får hennes bror nog och anlitar en natt-nanny, en barnflicka som tar hand om bebisen på natten, för att hon ska komma på banan igen. Natt-nannyn Tully (Mackenze Davis) är en räddare i nöden, hon avlastar barnpassningen och hemsysslorna och gör så att Marlos får sova igen. Men hon bidrar också med energi och skratt och successivt växer det fram en fin relation.

Vid ett tillfälle säger Marlos till Tully att hennes bild av den perfekta mamman är den som ordnar klassfester, spelkvällar och bakar cupcakes med minions på. Morgonen efter står det ett fat med minion-cupcakes på bordet, som Tully bakat åt henne på natten, som Marlos sedan stolt tar med till förskolan och bjuder på. Utan att avslöja för mycket, men i slutet av filmen levereras en oväntad, något provocerande twist.

Småbarnslivet med sömnlösa nätter och skrikande och trotsande ungar skildras riktigt snyggt samtidigt som det ger en riktigt skaffa-barn-ångest. Charlize Theron gör rollen som en utmattad och hålögd mamma utmärkt.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår