Film filmrecension

SKYSCRAPER

ACTION À LA THE ROCK MED EXTRA ALLT

Annons:

Filmen kickar i gång med ett gisslandrama i ett bostadshus där vi få följa krigsveteranen Will Sawyer (Dwayne Johnson) och hans FBI gisslan-teams ingripande. Uppdraget går snett och en bombväst utlöses och Will blir kanonmat och förlorar ena benet.

Efter det sadlar Will om till säkerhetskonsult och blir erbjuden uppdraget att gardera säkerheten för miljardären Zaos nya jätteskyskrapa i Hong Kong. Will är som klippt och skuren för jobbet eftersom han har stenkoll på både bygget och på säkerhetsrutinerna.

Skyskrapan är 904 meter hög och det nya mega-bygget presenteras genom nyhetsrapporter vilket blir en väldigt effektivt berättarmetod.

Under tiden Will ska säkerställa skyskrapan får hans familj bo i en flådig våning där. Han bedömer bygget som toksäkert och okrossbart och brandsystemet är utrustat med high end-sprinklers och slussar som gör att branden ska kunna isoleras till en våning.

När skyskrapan plötsligt börja brinna och Will blir ditsatt för det, måste han hitta den ansvariga för att kunna rentvå sitt namn och rädda sin familj som är instängd i det brinnande 200-våningshuset.

Det är ganska roande att han har någon slags macho-fetisch för silvertejp, och jag hade inte kunnat säga det bättre själv: ”Kan du inte laga något med silvertejp använder du inte tillräckligt mycket silvertejp” säger The Rock när han tejpar ihop sitt köttsår på bröstet, för att lite senare tillverka handskar och skor av silvertejp.

Det är ju som väntat överdriven action men det blir lite för mycket att skjuta mygg med kanon. Ett exempel är när Rocken ska rädda sin dotter från att bli kastad av taket och det enda sättet att rädda henne är att komma åt en nyckel som finns inuti en roterande jätteturbin som är några hundra meter upp på skyskrapan. Som står i lågor.

Det här blir actionmissbruk och för cheesy för min smak, men, gillar man Rocken och action med extra allt, då kan det här vara sevärt. (JG)

 


 

SKYSCRAPER

 

ACTION

Producerad: 2018

Format: BD 4K UHD 2,40:1, Dolby Atmos

Utgivare: Universal Sony

Längd: 102 min

 

Filmen: 4

Bilden: 9

Ljudet: 9

Extramaterial: 4

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår