Film filmrecension

THE BALLAD OF BUSTER SCRUGGS

HUMOR OCH TRAGEDI OM VARTANNAT

Med utgångspunkt i noveller bröderna Joel och Ethan Coen (samt Jack London och Stewart Edward White) skrivit under en längre period har de nu regisserat en westernantologi som pendlar vilt i stämningslägen och innehåll.

Avståndet är långt från den slapstickvåldsamma inledningen där Tim Blake Nelson i titelhistorien sjunger och skjuter med samma glada attityd till tragiken i The Girl Who Got Spooked.

Ramverket i form av en bok där berättelserna bläddras fram i mellansekvenserna gör det dock lättare att ta spännvidden. Coenbröderna har ju heller aldrig tidigare väjt för blandningen av absurt våld och komiska figurer. Se bara på Fargo eller för den delen mer tematiskt närliggande True Grit.

Bäst är ändå All Gold Canyon (baserad på Londons novell med samma titel) där en knappt igenkännbar Tom Waits spelar guldgrävare på tillfälligt besök i en naturskön dal där allt snabbt återgår till det normala när han grävt klart.

En film som inspirerar mig att å det snaraste fylla luckorna i mitt Coentittande. 

 


 

Producerad: 2018

Format: VOD 1,85:1 HD, DD 5.1
Utgivare: Netflix

Längd:133 min

Betyg 8

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår