tv-serier Hemmabio #9 2019

White Gold

När premiärminister Margaret Thatcher i slutet av 70-talet gjorde det möjligt för britterna att köpa loss sina bostäder från kommunen ville alla renovera sina hus.

 

En ny typ av billiga fönsterramar i plast revolutionerade samtidig fönsterbranschen. Många företag insåg att de kunde göra stora pengar på kuppen.

 

White Gold (manus och regi av Damon Beesley) utspelar sig i en småstad i sydöstra England. Det är 1983, Cachet Windows går som tåget och säljer nya fönster med 600 % påslag, mycket tack vare den arrogant charmige stjärnsäljaren Vincent (Ed Westwick). I hans skugga gnabbas den uppkäftige Brian (James Buckley) med kollegan, den stillsamme och misslyckade popstjärnan Martin (Joe Thomas) medan firmans vresige chef Tony (Nigel Lindsay) försöker hålla koll på dem och firmans korkade receptionist Carol (Lauren O´Rourke).

 

Tveklöst en av de senaste årens vassaste komediserier. Välspelat, frispråkigt med en underbart bitsk dialog och ett oemotståndligt soundtrack, fullspäckat med de oumbärliga 80-talshitsen. (Två säsonger finns på Netflix.)

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår