Nyhet

Strömmad boxning

Från Dazn, som själva påstår att man är ”den ledande globala sportstreamingtjänsten”, meddelas att man under 2020 kommer att expandera till fler än 200 länder, däribland Sverige.

Det hela ska lanseras med en boxningsmatch med proffsboxaren Canelo Alvarez. Vilken motståndaren blir kommer att annonseras senare. Matchen går av stapeln 2:a maj och ingår i Canelo Alvarez Cinco De Mayo-firande, så man får för Canelos skull hoppas att han vinner (rätt troligt, han har vunnit 53 av de 54 proffsmatcher han gått).

Det känns minst sagt udda att en streamingtjänst som endast finns i nio länder (Brasilien, Spanien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Kanada, Italien, USA och Japan) och som endast verkar visa proffsboxning själva utropar sig till ”ledande global sportstreaming”, men kanske går det i linje med hur boxare brukar framhäva sig själva. Skrik störst, bäst och vackrast (eller fulast) nog många gånger så kommer folk att tro dig.

Gillar du proffsboxning kan nog DAZN vara något för dig, medan jag som tycker fotboll och hockey är det viktigaste som händer i sportvärlden kanske även i fortsättningen får lita till andra tjänster.

Dazns hemsida

Annons:

Skärmdump från Dazns hemsida.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår