pressrelease

Jaktlaget – en dramaserie om livslång ovänskap

Lennart Jähkel spelar en av huvudrollerna i Jaktlaget – En dramaserie om livslång ovänskap mellan två jaktlag i ett litet samhälle. En serie från Sveriges Radio Drama om hat, försoning och en strid inför öppen ridå på NSD:s insändarsida.

Varför inte luta sig tillbaka i favoritfåtöljen och lyssna på en radioteater i hemmabion, perfekt för att njuta en stund och få lite omväxling till alla filmmaraton som pågår nu i dessa tider!

– Ett klassiskt hämnddrama och en ganska tragisk historia där jag spelar en hämndlysten man som lever genom den här jaktlagsfejden och gör allt för att elda på konflikten, säger Lennart Jähkel som spelar Roland Marklund i serien Jaktlaget.

Fejden mellan Marklunds och Lassinantis jaktlag har pågått så länge någon kan minnas i Holmträsk. Men sedan två medlemmar från de rivaliserande jaktlagen förlovade sig för två år sedan har det rått vapenvila. Folk har vågat röra sig ensamma ute på kvällarna igen. Men så dyker den upp i NSD. Ett Dagens ris till Marklunds jaktlag från Lassinantis jaktlag och insändaren startar ett krig där liv, kärlek och heder står på spel.

Jaktlaget handlar om att hysa agg och bygga hela sin tillvaro och självbild på att avsky någon. När hat går så långt att man inte kan sluta hata eftersom man då skulle upphöra att existera säger Rasmus Lindberg som står för storyline och regi.

I rollerna hörs bland andra, förutom Lennart Jähkel, Lisa Larsson, Charlotte Lindmark, Fred Broman, Pär Andersson och Anton Hennix Raukola. Serien är inspelad på olika platser i och runt omkring Luleå.

Det musikaliska ledmotivet i serien har specialkomponerats av den finlandssvenska artisten Iiris Viljanen.

Jaktlaget har premiär i Sveriges Radio P1 måndag 4 maj kl.21.03  och sänds samma tid kommande måndagar. Samtliga avsnitt finns att lyssna på i appen Sveriges Radio Play från och med måndag 4 maj.



Annons:

Foto: Pontus Berman, SR.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår