pressrelease

Streaming stärker relationen

Gillar du och din partner att kolla på serier ihop? Bra. Det kan ni nämligen fortsätta göra med gott samvete!

tv.nu:s senaste upplaga av ”Svenska TV-panelen” visar att en av fyra streamar serier med sin partner minst några gånger i veckan. Och majoriteten är överens om att det påverkar relationen positivt. En av tre uppger dessutom att förhållandet mår bra av serietittande eftersom man har något gemensamt att göra.

Brukar du och din partner krypa ner i soffan och titta på serier ihop? Även om det allt som oftast är mysigt kan många säkert intyga att det ibland även kan vara lite utmanande. Men hur påverkas egentligen relationen av att titta på serier ihop?

En klar majoritet vittnar i tv.nu:s senaste undersökning om att det leder till något positivt. Fyra av tio uppger nämligen att förhållandet påverkas positivt då man som par tycker om samma serier. Nästan lika många svarar att det tillför något gott då man har något gemensamt att göra.Samtidigt är det ytterst få som tycker att serietittande har en nedsida.

Endast tre procent tycker att relationen påverkas negativt eftersom streaming leder till att man som par inte pratar med varandra.– Det är spännande att se hur svenskarna tycker och tänker kring att streama serier med sin partner. Vi ser att serietittande är något som verkligen intresserar många svenskar och med tanke på det stora utbudet är det nog inte alltid så lätt att hitta en serie som båda parter vill se. Därför strävar vi på tv.nu hela tiden efter att hjälpa våra användare att hitta rätt i den snåriga streamingdjungeln, säger Lina Femtvik, marknadschef på tv.nu.

Men tanke på att majoriteten upplever att ett gemensamt serietittande för med sig något gott till förhållandet är det kanske föga förvånande att hela 45 procent streamar serier tillsammans med sin partner. En av tio gör det till och med dagligen. Endast 18 procent uppger att de aldrig tittar på serier tillsammans med sin partner.

 

Topp tre: Så påverkas våra relationer av att titta på serier

1. Positivt, då vi tycker om samma serier 38 %

2. Positivt, då vi har något gemensamt att göra 36 %

3. Positivt, då vi går och lägger oss samtidigt 15 %när vi har tittat färdigt

 

 

Brukar du och din partner se på serier tillsammans? Totalt

Ja, varje dag

9 %

Ja, flera gånger i veckan

18 %

Ja, några gånger i månaden

18 %

Nej, vi brukar inte se på serier tillsammans

18 %

Jag är singel

34 %

Vet ej

3 %

 

Om ja, hur påverkas er relation att ni tittat på serier tillsammans? (flervalsfråga) Totalt

Positivt, då vi tycker om samma serier

38 %

Positivt, då vi har något gemensamt att göra

36 %

Positivt, då vi går och lägger oss samtidigt när vi har tittat färdigt

15 %

Positivt, då vi slipper spoila för varandra

5 %

Positivt, då serierna gör att vi lär oss mer om varandra

5 %

Negativt, då vi inte pratar med varandra så mycket

3 %

Negativt, då vi inte gör så många andra grejer ihop

3 %

Negativt, då vi inte tycker om samma serier

3 %

Vet ej

19 %

 

Totalt har 3843 personer svarat i denna undersökning.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår