Nyhet

Högupplöst Sonos-trio

Äntligen kommer en ny, stor soundbar: Sonos Arc. Den ersätter Playbar (och Playbase), och har förutom ett helt nytt utseende även uppåtriktade Atmos-högtalare och stöd för högupplöst ljud via såväl HDMI eARC som via den nya mjukvaruplattformen S2.

Med totalt elva slutstegskanaler som driver åtta race-trackelement och tre diskanter samt stöd för Trueplay och högupplöst ljud, kan vi förvänta oss soundbarljud på en ny nivå! Intressant är att Arc har nätverksport också, kalas för alla som gillar att koppla med kabel!

 

Ja, det kommer alltså också en helt ny app, S2. Förutom högupplöst ljud och förbättrad säkerhet ska den nya appen också vara enklare att använda, både när det gäller innehållssökningar, ljudkontroll och den nya möjligheten att spara rumsgrupperingar.

 

Dessutom kommer en ny Sonos Five, som alltså ersätter nuvarande Play:5 och som ljudmässigt kommer att fungera på samma sätt. Ställ den på en långsida för att få en ljudkälla, eller ställ två på högkant för en klassisk stereouppställning. Nytt är också att det nu finns en vit/vit variant, välkommet i ”ljust & fräscht”-hörnan.

 

Den tredje nya produkten är Sonos Sub som nu nått generation 3. Det är värt att notera att Sonos Five och Sub Gen 3 ser ut som de nuvarande Play:5 och Sub Gen 2, men att de nya modellerna alltså har en helt ny mjukvaruplattform. Samtliga dessa nya produkter kommer endast att fungera med den nya mjukvaran och appen som naturligtvis kommer samtidigt som de nya produkterna.

 

När det gäller den nya mjukvaruplattformen och appen kan de flesta av Sonos nuvarande och tidigare produkter flyttas med. De produkter som inte fungerar i den nya appen är de olika Zone-spelarna, CR200, Bridge, Connect generation 1, Connect Amp generation 1 och Play:5 generation 1. Om du har någon eller några av dessa produkter är det dock viktigt att känna till att de kommer att fortsätta fungera i den nuvarande appen, vilket för övrigt gäller samtliga nuvarande produkter. Det innebär att det i juni finns tre produkter som inte funkar i den gamla appen och att dessa tidigare nämnda inte funkar i den nya appen. Lösningen blir att antingen köra två separata system eller att lämna in de gamla till Sonos för att få rabatt när du köper nya.

www.sonos.com

Annons:

Sonos ARC, med både Atmos och eARC!
Den nya appen ska vara mer lättanvänd.
Sonos Five är ljudmässigt lika som Play:5, men har den nya mjukvaruplattformen som möjliggör högupplöst ljud.
Även subbasen är ny, men bara på insidan.
De till vänster funkar i den nya appen, medan de till höger snällt får stanna kvar i den gamla.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår