Nyhet

Denons jubileumsmonster

Med en 110 år lång historia (Denon startade alltså 1910, då som Nihon Denki Onkyo, som senare kortades ner till Denon) kände man att det var dags att släppa en serie riktiga jubileumsprodukter i begränsad upplaga, och för vår del betyder det en fet, specialtrimmad 13.2-förstärkare!

Annons:

Det rör sig om en MC-pickup (DL-A110, 599 euro), en CD-spelare (DCD-A110, 3 000 euro), en integrerad stereoförstärkare med DAC (PMA-A110, 3 500 euro) och sist men inte minst 13.2-förstärkaren AVC-A110 för 5 500 euro.

Samtliga jubileumsprodukter är byggda i Japan, och man har inte sparat på varken ansträngningar eller pengar. Kollar vi på AVC-A110 är bland annat alla kretskortsbanor dubbelt så tjocka som normalt (70 μm) och drygt 250 elektriska komponenter har bytts ut, allt från kondingar till transformatorer. Samma sak är det med rent mekaniska saker som till exempel fötter (gjutna), distanser (solid koppar i stället för aluminium) och kontakter.

Man har också plockat fram en helt unik finish, och dessutom är jubileumsloggan infräst i fronten, riktigt snyggt!

Rent specmässigt är det typ en AVC-X8500H uppdaterad med HDMI 2.1/HDCP 2.3, Dts:X Pro och så vidare, och med tanke på allt detta känns priset på 5 500 euro inte dyrt alls!

 

www.denon.com, hifiklubben.se

Annons:

Under den feta aluminiumluckan hittar vi på sedvanligt Denonmanér kontroller för det mesta, inklusive en HDMI-ingång.
Många komponenter är uppgraderade, och när du ser 110-årsloggan vet du att det är en förbättring gjord på just den komponenten.
Kaxiga jubileumskondingar.
15.2 preout!
Jubileumslogotypen.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår