Nyhet Aktuellt Hemmabio #10 2020

PHILIPS OLED+935

Färska och klart slimmade OLED+935 är den senaste prestigemodellen från Philips och släpps i storlekarna 55 och 65 tum, plus den nya poppiga och väldigt hanterbara storleken 48 tum som allt fler fabrikat lanseras i.

 

Med OLED+935 får vi mycket nytt, till exempel den fjärde generationens P5-processor som begåvats med ett dedikerat AI-chip för att ta prestandan ytterligare kliv framåt vad gäller bildkvalitet och för att aktivt motverka inbränningar med den logotypedetekteringsfunktion Philips viskade om tidigare i år.

Med hjälp av ett rutnät med 32 400 zoner (!) ska den upptäcka statiskt innehåll (läs kanalloggor, orörliga spelmenyer och liknande) och gradvis minska intensiteten lokalt och därmed undvika de olyckliga inbränningar en del OLED-ägare drabbats av.

Fjärrkontrollen är helt ny, mindre än föregångaren och saknar tangentbordet på baksidan men har istället utrustats med såväl belysta knappar som bak- och sidostycken klädda i läder från skottska Muirhead, samt röststyrning.

För den som gillar Philips bakbelysning, Ambilight, är denna modell laddad med en fyrsidig variant som ger ett mer komplett sken än de mer förekommande tre sidorna. Det här gör ljuseffekterna mer omslutande tillsammans med stativen för bänk- eller väggmontage som lyfter skämen en bit från soundbaren, och effektivt alltså även ljussätter underkanten. Båda varianterna av stativ ligger med i lådan.

 

 

Högtalaren från Bowers & Wilkins, som dubblerar som fot för stativet, är laddad med en 3.1.2-konfiguration med glasfiberförstärkta väggsektioner och en styv monteringsplatta av metall för elementen. Högtalaren är den första på en Philips-TV med dedikerade Atmos-element och kröns av en diskant monterad i ett separat hölje i kromfinish. Precis som med fjärrkontrollen används även här exklusiva material: tyg från danska Kvadrat. Utgång för separat subwoofer finns för den som vill ha bättre basstöd.

OLED+935 är Andriodbaserad (Pie) och stöder alla de stora HDR-formaten och kan kopplas in en ett multiroom-system med andra DTS Play-Fy-enheter för ljud i flera rum.

Användargränssnittet ska vara mer lättillgängligt än tidigare variant och TV:n gillar att jobba tillsammans med Google Assistant och Alexa.

philips.se

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår