Nyhet Film tv-serier

Nyheter på HBO Nordic i december

En hel del friska nyheter hos HBO Nordic lagom till vintermörkret!

BABY GOD
Ny HBO-dokumentär, premiär 3 december

I mer än 30 år använde Dr. Quincy Fortier i hemlighet sin egen sperma för att inseminera sina fertilitetspatienter. Nu är hans hemlighet ute och hans barn söker sanningen om hans motiv och försöker förstå deras egna identiteter.

78 min.

 

THE MIRAMAR MURDERS
Ny HBO-dokumentärserie, premiär 4 december

Denna dokumentär i sex delar berättar historien om Pablo Ibar och Seth Penalver som båda dömdes för tre olika mord under ovanliga omständigheter. 

Serien består av sex avsnitt.

 

EUPHORIA SPECIAL
Specialavsnitt av HBO-serien, premiär 7 december

Två specialavsnitt har spelats in av Emmybelönade Euphoria, med Zendaya i huvudrollen. Det första specialavsnittet, med titeln Trouble Don’t Last Always, tar vid strax efter att Rue (Zendaya) lämnades av Jules (Hunter Schafer) vid tågstationen. Vi följer en deprimerad Rue som försöker fira jul ovanpå alla de traumatiska upplevelserna som vi fick se i den första säsongen. Förutom Zendaya återser vi också Colman Domingo i detta avsnitt. Seriens skapare Sam Levinson har skrivit och regisserat avsnittet. Det andra specialavsnittet kommer vid ett senare tillfälle.

60 min.

 

YOUR HONOR
Ny miniserie, premiär 7 december

Emmy- och Golden Globe-belönade Bryan Cranston (Breaking Bad) spelar den högt respekterade domaren Michael Desiato, vars son blir involverad i en hit-and-run. Desiato skyddar sin son och detta leder till ett dramatiskt fall där lögner och bedrägerier står i centrum och där man inte kan lita på någon. Förutom Cranston inkluderar rollen Michael Stuhlbarg, Hunter Doohan, Hope David, Carmen Ejoho, Isiah Whitlock Jr. och Maura Tierney. Seriens skapare stod även bakom The Good Wife och The Good Fight.

10x60.

 

LET THEM ALL TALK
Ny HBO Max-film, premiär 10 december

Let Them All Talk berättar historien om den berömda författaren Alice (Meryl Streep) som åker på en resa med några gamla vänner (Candice Bergen och Dianne Wiest) för att ha kul och låta gamla sår läka. Dom får sällskap av Alice brorson (Lucas Hedges) och nya bokagent (Gemma Chan) som är desperat efter Alice nya bok.

113 min.

 

THE NEW POPE
Hela säsongen släpps 10 december

Uppföljaren till The Young Pope är skapad av Oscarsbelönade Paolo Sorrentino. Lenny Belardo (Jude Law), känd som påven Pius XIII, ligger i koma efter en hjärtinfarkt och kyrkan letar nu efter hans ersättare. Engelsmannen Sir John Brannox (John Malkovich) verkar vara ett perfekt val men visar sig dölja både hemligheter och svagheter. Brannox tar namnet John Paul III men upptäcker snabbt att hans föregångares skugga är lång och den hängivna kulten av Pius XIII är svår att skaka av sig.

9x60.

 

ALABAMA SNAKE
HBO-dokumentär, premiär 10 december

Den 4 oktober 1991 rapporterades ett våldsbrott i staden Scottsboro, Alabama. Glenn Summerford, medlem av pingströrelsen, anklagades för att försöka mörda sin fru med en skallerorm. Detaljerna i utredningen och rättegången som följde har hemsökt området i årtionden. Dokumentären, Alabama Snake följer den lokala historikern och folkloristen Thomas Burton som har spenderat sitt liv med att studera pingströrelsen och dess ockulta förhållande till ormar.

85 min

 

RAISED BY WOLVES
Hela första säsongen släpps 16 december

Raised by Wolves följer två människoliknande androider, Mother & Father, som har fått i uppdrag att uppfostra mänskliga barn på en mystisk jungfruplanet. Eftersom den växande människokolonin hotas med förstörelse på grund av religiösa motsättningar, upptäcker androiderna att det är en svår uppgift att kontrollera mänsklig tro. Danska Amanda Collin spelar huvudrollen som mamma och Abubakar Salim spelar pappa. Övriga casten består av svenska Matias Varela, Jordan Loughran, Felix Jamieson, Ethan Hazzard, Aasiya Shah, Ivy Wong och Travis Fimmel. Serien är skapad och skriven av Aaron Guzikowski och Ridley Scott har regisserat de två första avsnitten i serien (Scotts debut som serieregissör).

10x60.

 

THE STAND
Ny dramaserie, premiär 17 december

The Stand är baserad på den postapokalyptiska skräckromanen från 1978 av Stephen King. Ett globalt och dödligt virus har förstört planeten och lämnat världen i en mardröm. Vi följer en liten grupp överlevande som leds av den 108 år gamla modern Abagail, som kämpar för att säkerställa mänsklighetens överlevnad. Serien har fått ett nytt och annorlunda slut än originalboken, nyskrivet av Stephen King.

9x60.

 

SLØBORN
Alla åtta avsnitt släpps 21 december

Denna tyska serie mixar ungdomsdrama med pandemithriller. Serien följer människors vardag på en liten ö i Nordsjön samtidigt som ett dödligt virus hotar i bakgrunden och sakta delar samhället. I början är alla så upptagna av sina egna problem att de inte upptäcker att den strandade segelbåten med två kroppar ombord är ett tecken på en förestående apokalyps. Medan ungdomarna på ön kämpar med relationer, kärlek och oönskade graviditeter kämpar deras föräldrar med separation, medelålderskriser och existentiella maktkamper. Det dödliga viruset sprider sig över den idylliska ön och infiltrerar långsamt karaktärernas dagliga liv och medvetande. Familjen, myndigheterna och samhället tappar sitt inflytande och makt över situationen.

8x45

 

NORMAL PEOPLE
Hela serien släpps 27 december

Normal People följer Marianne och Connell, som har helt olika bakgrund men kommer från samma lilla stad i Irland. Marianne kommer från en rik familj och Connell, vars mamma är Mariannes familjs städerska, från betydligt enklare förhållanden. Marianne är ensamvarg, boknörd och sarkastisk. Connell är vacker, atletisk, populär och socialt bekväm men självutplånande. Det de har gemensamt är en omedelbar attraktion och skarp intelligens. Serien är en adaption av den bästsäljande romanen av Salley Rooney. I rollerna ser vi bland andra Paul Mescal, Daisy Edgar-Jones, Sarah Greene och Aislín McGuckin.

12x30.

 

 

OUTLIER
Premiär 27 december

Maja Angell (Hanne Mathisen Haga) är en välkänd, ung akademiker Londonbo och specialiserad på profilering av seriemördare. En dag får hon höra om en ung kvinna som har mördats i staden hon själv växte upp i i norra Norge. Maja bestämmer sig för att åka hem och delta i utredningen och när hon kommer närmare och närmare att hitta mördaren konfronteras hon av sina egna demoner. Serien är skriven och regisserad av Kristine Berg och Arne Berggren.

8x45.

 

 

 

Filmtips

Tillgängliga 12 december

A Quiet Passion 
Things to Come 
Donkey Punch 
The Walker

 

Barn- och familjefavoriter i december:

* ThunderCats Roar! Säsong 1 (avsnitt 27-52) 

* Teletubbies Säsong 2 (avsnitt 11-20) 
* The Fungies! Säsong 1 (avsnitt 1-18) 
* Octonauts Säsong 1 (avsnitt 1-26)  
* Andys Safari Adventures Säsong 1 
* Yabba Dabba Dinosaurier (avsnitt 14-26)
* Adventure Time: Distant Lands Säsong 1 (avsnitt 1)
* Dinosaur Train Säsong 1
* How the Grinch Stole Christmas
* The Wishmas Tree
* Home   
* Despicable Me 3 
* Lego Scooby-Doo! Haunted Hollywood
* Master Moley By Royal Invitation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår