pressrelease tv-serier

Tunna blå linjen

Hur klarar man av att i sitt jobb dagligen möta våld, hat, utsatthet och smärta och samtidigt förbli en hel och älskande människa?

Annons:

SVT:s nya stora dramaserie Tunna blå linjen handlar om Sara, Magnus, Jesse, Leah, Dani och Faye som alla valt att bli poliser. De kämpar med att få ihop sina tuffa yrkesliv med privatliv och relationer. Deras arbetsplats är gatorna i Malmö, en stad med många sidor. 

 

Daniela (Sandra Stojiljkovic) och Faye (Anna Sise)

Foto: Carolina Romare/SVT

 

De jobbar tillsammans som poliser i yttre tjänst och tar hand om varandra. Men de är olika som poliser och möter utmaningarna i jobbet på skilda sätt. De bråkar. De förälskar sig. De sliter med att få ihop jobbet med privatlivet. De är som de flesta människor, men med ett arbete som kräver att känslorna måste hållas tillbaka när de väl tar på sig uniformen. Vad händer när känslorna ibland tar överhanden?

Ute på Malmös gator möter de allt från välbekanta a-laget i parken till missbrukare, rånare, och våldtäktsoffer. De hanterar extrema situationer och starka känslor. Vissa dagar är jobbet omänskligt mentalt påfrestande... 

 

 Premiär 17 januari i SVT1 och på SVT Play. 

Annons:

Bild: SVT

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår