Nyhet

Högtalardrömmar

Sugen på spännande högtalare av högsta kvalitet och storlek? Ja, tack!

Annons:

De raffinerade monstren Carmina från den franska tillverkaren Apurna kan kort beskrivas som 175 cm höga och 100 kg tunga, styck. Känsligheten ligger på 93dB/1w/1m och konstruktionen är 3-vägs passiva högtalare.

Det speciella med Apurna ska vara en teknik konstruktören Franck Borne kallar "CARS", som handlar om resonanskontroll genom användning av kompositmaterial, där man utnyttjar elasticiteten i ett 30 mm kompositskal i flera lager för att kontrollera resonanserna.

 


Just resonanser är ju vad i princip alla högtalartillverkare kämpar med att försöka kontrollera, vilka dock är långt från enkla att bemästra. Energin som skapas av elementens rörelse ska absorberas med CARS och eliminerar då den skadliga effekt stående vågor annars har i högtalare.

- Frånvaron av resonanser och färgning i återgivningen är tydlig vid lyssning, då också energin och tydligheten i musiken framträder, berättar den svenska representanten Audio Concept i Stockholm där du också kan provlyssna och kolla närmare på alla egenskaper och lösningar Apurna Carmina erbjuder.
Pris? 850 000 SEK/par

Annons:

Bild: Audio Concept

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår