Nyhet

Modulära högtalare för hemmabio

Högtalartillverkaren Krix har hittills fört en tämligen diskret tillvaro på våra nordiska breddgrader.

Annons:

 

Numera finns dock Krix, som startade som så många andra som ett litet entusiastiskt garageföretag (1974), representerade på vår marknad via Special-Elektronik i Karlstad.

Det handlar Australiens största leverantör av högtalare till kommersiella biografer med en lokal marknadsandel på cirka 60 %. Produkterna används nu enligt uppgift i över 3 000 biografer över hela världen, och ökar.

Det stora genombrottet kom efter att grundaren Scott Krix fått uppdraget att lösa ett akustiskt problem i en lokal biograf vilket ledde till uppfinningen av en så kallad oändlig baffelvägg (infinite baffle), som bestod av att bygga in och innesluta högtalare i väggen, vilket används av otaliga biografer idag.

Man har vidare jobbat nära Dolby med utvecklingen av högtalare för Dolby Atmos och installerade således några av de första Atmos-biograferna i världen.

Det senaste från Krix är MX-serien, ett modulärt koncept som innefattar fem olika 3.2-system byggda för att placeras i en regelvägg bakom ljudtransparenta filmdukar. Vilket system som passar bäst hos just dig avgörs av rummets egenskaper och vilken ljudnivå du vill nå. Med modeller som når referensnivå (105dB) i rum med ända upp till 14 meters djup finns det lösningar för de flesta salonger och hemmabios.

För maximal flexibilitet och utbyggnadsmöjligheter finns det ett stort utbud av surround- och Atmos-högtalare som klangmatchats att komplettera med. Med väldigt smarta konstruktioner som är hyfsat lätta att installera för den som bygger bio är det här verkligen en välkommen nyhet.

HemmaBio har naturligtvis provlyssnat och kan konstatera att det låter riktigt bra och effektivt med skarp och nyanserad ljudbild som passar alldeles utmärkt för framför allt film med fullt ös i hemmabion! Priser från ca 70 000 kronor för en LCR-uppsättning av MX5.

www.krix.com.au, specialelektronik.se

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår