Nyhet pressrelease

Så definierar nordborna det nordiska hemmet

Ljusa färger, kvalité och klassisk design!

Annons:

Pressrelease 14/12/2021

Vi hör och läser ofta om det nordiska hemmet och trender inom skandinavisk design. I magasin, sociala medier, butiker och andra inredningsforum, både inom och utanför Nordens gränser.
I en ny undersökning från Samsung Nordic får vi svar på vad som egentligen definierar det nordiska hemmet – enligt nordborna själva.

Det nordiska hemmet och skandinavisk inredning är två etablerade begrepp som används frekvent både i Norden och internationellt. Men vad innefattar egentligen ett nordiskt hem?
I en ny undersökning från Samsung Nordic har de tagit tempen på vad nordborna själva tycker. Enligt svenskarna är det ljusa färger, hög kvalité och hållbarhet samt klassisk design som i störst utsträckning definierar våra hem.

Krukväxter är även något som ligger högt upp på både Sverige och Norges topp fem lista, men längre ner hos Danmark och Finland. De tycker det är viktigare med en avskalad och naturlig heminredningsstil. På Finlands topplista är även inslag av träytor ett viktigt element i det nordiska hemmet.

- Vi på Samsung vet att inredning är något som nordborna värderar högt, och ser därför till att följa deras intresse för design och trender. Ett resultat av detta är vårt breda utbud av lifestyleprodukter, med utseende och egenskaper som passar in i våra nordiska hem. Här ingår våra lifestyle TV:s som kommer i olika former, färger och storlekar för att passa varje persons smak och stil, säger Magnus Nilsson, Produktchef på Samsung Sverige.


Design och elektronik går hand i hand
Att vi nordbor satsar på kvalité och älskar design framkommer även i vårt val av elektronik, där hela 74 procent av svenskarna ser TV:n som en naturlig del av inredningen. Närmare fyra av tio svenskar menar även att det är viktigt för dem att TV:n har en specifik stil och matchar resten av heminredningen.


Topplista: Detta förknippar nordborna mest med nordisk heminredning

 

Sverige:

  1. Ljusa färger
  2. Hög kvalitet och hållbarhet
  3. Tidlös, klassisk design
  4. Krukväxter
  5. Lokalernas ljus och klarhet

Norge:

  1. Ljusa färger
  2. Lokalernas ljus och klarhet
  3. Krukväxter
  4. Hög kvalité och hållbarhet

Om undersökningen:
Undersökningen har framställts av Bilendi på uppdrag av Samsung Electronics Nordic. Totalt har 1000 svenska respondenter mellan åldrarna 18–75 år svarat på frågor om hemmet och teknik. Undersökningen genomfördes i oktober 2021 i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Urvalet är riksrepresentativt baserat på kön, ålder och bostadsområdet.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår