Nyhet pressrelease Film

Sagan om Ringen: Maktens Ringar

Prime Videos Sagan om Ringen: Maktens Ringar har nu fått sitt officiella namn..

TV-seriens officiella titel avslöjades idag och betydelsen bakom den kommer med stor sannolikhet att kännas igen av J.R.R. Tolkien-fans och skvallrar om en episk berättelse som kopplar samman de stora händelserna under den Andra Tidsåldern: smidandet av de ikoniska ringarna.

Sagan om Ringen: Maktens Ringar som kommer få flera säsonger, har exklusiv premiär på Prime Video den 2 september och nya avsnitt kommer att släppas veckovis.

– Det här är en titel som vi föreställer oss skulle kunna leva i en bok bredvid J.R.R. Tolkiens andra klassiker. Sagan om Ringen: Maktens Ringar förenar alla stora berättelser från Midgårds Andra Tidsålder: Smidandet av ringarna, framväxten av mörkrets herre Sauron, den episka berättelsen om Númenor och den sista alliansen mellan alver och människor.
Tills nu har tittare bara sett historien om den enda ringen – men innan så var de många fler… och vi är nu glada över att kunna dela med oss av den episka historien kring dem, säger JD Payne och Patrick McKay, Showrunners för serien.

Sagan om Ringen: Maktens Ringar presenterar för första gången de heroiska legenderna från den Andra tidsåldern i Midgårds historia och det episka dramat utspelar sig tusen år före J.R.R. Tolkiens The Hobbit och The Lord of the Ring. Serien kommer ta tittarna till en era när starka krafter smiddes, då kungadömen restes till ära och föll i fördärv, då osannolika hjältar testades och där hoppet hängde på en skör tråd och en av de största skurkarna som skapats av Tolkien hotar med att ödelägga världen i mörker.

Historien tar avstamp i en tid av frid och serien följer en rad karaktärer, både välkända och nya, samtidigt som de konfronterar den länge fruktade återuppkomsten av ondskan i Midgård. Från de mörkaste dalarna i Dimmiga Bergen, till de majestätiska skogarna i alv-staden Lindon, till den häpnadsväckande ön Númenor, till de avlägsna platserna på kartan, kommer dessa kungadömen och karaktärer att ge ett avtryck långt efter deras fall. 

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår