Nyhet Aktuellt Hemmabio #9 2022

EISA Awards 2022-2023

EISA, som står för Expert Imaging and Sound Association, är en sammanslutning av de ledande facktidningarna i världen inom hemelektronik, där vi som svenska EISA-representanter i ett intensivt samarbete med övriga medlemmar varje år utser vinnarna av de fina utmärkelserna.

Annons:

Och som ni ser på logotypen har organisationen funnits i 40 år nu, ett skapligt jubileum!

Vi på HemmaBio är med i de kategorier som rör oss (Home Theatre Audio och Home Theatre Video) och kollegorna på systertidningen Hifi & Musik utser hifi-produkterna.

Här hittar ni alla vinnarna i Hemmabio-kategorierna, och här finns också en komplett lista på alla vinnare.

EISA High-End Soundbar 2022-2023 Devialet Dione Med sin debutsoundbar levererar Devialet autentiskt hifi-hemmabioljud från ett elegant bygge som döljer en rad innovationer. De främsta bland dessa är varumärkets egenutvecklade ADH-förstärkning och Active Matching (SAM), som ger både påtaglig kraft och exemplarisk kontroll över Diones åtta oberoende basenheter. Lägg till detta sidriktade och uppåtriktade fullfrekvensdrivers för Dolby Atmos/surrounduppspelning, plus den distinkta Orb-centerkanalen, som kan roteras för att säkerställa bästa prestanda även när soundbaren har väggmonterats. Dione överraskar med sin lågrekventa pondus och slagkraft, suggestiva atmosfär och mjuka detaljåtergivning. Att höra en är att vilja ha en.
EISA AV Receiver 2022-2023 Denon AVR-X1700H Denons AVR-X1700H är en sjukanals AV-receiver på instegsnivå med Dolby Atmos och DTS:X-avkodning. Denons AVR-X1700H blir klassledande tack vare sina moderna anslutningar, idiotsäkra användarvänlighet och – naturligtvis – ljudprestanda. Denna prisvärda receiver närmar sig flerkanalsmixar med förtjusning, låter energisk och dynamisk, medan dess trio av HDMI 2.1-ingångar, med stöd för avancerade videoformat från nästa generations spelkonsoler, gör den till ett välkommet tillskott i en speluppsättning. Lägg till HEOS multiroom-integration, Bluetooth/nätverksströmning (inklusive uppspelning av högupplösta filer) och kompatibilitet med röstassistenter, så blir AVR-X1700H själva definitionen av värde för pengarna.
EISA Compact Soundbar 2022-2023 Polk Audio MagniFi Mini AX Syftet med en kompakt soundbar är att skapa en lyssningsupplevelse som är mycket större än du förväntar dig, ett trick som Polks MagniFi Mini AX-system behärskar med övertygelse. Från dess lättanvända 30 cm breda huvudenhet och diskreta subbas-partner kommer ett detaljerat fullfrekvens-ljudfält, med avsevärd bredd och effektpositionering som tillhandahålls av Polks interna Stereo Dimensional Array (SDA)-behandling. Daglig drift och anslutning är lika tilltalande, denna soundbars ingångar sträcker sig från HDMI eARC till Wi-Fi och Bluetooth, och bra snabbval av ljud inklusive ett läge för att öka dialogens tydlighet från den dedikerade mittkanalen. När utrymmet är litet bör MagniFi Mini AX stå högst upp på din önskelista.
EISA Home Theatre Amplifier 2022-2023 Trinnov Amplitude16 Eftersom moderna filmljudformat kräver allt fler högtalare behöver systembyggare fler förstärkarkanaler. Trinnovs Amplitude16 svarar upp mot efterfrågan och packar in 16 kanaler (klassade till 200 W/8 ohm) i ett rackmonterbart metallchassi som är en smart kosmetisk matchning till Altitude16-processorn. Enhetens två åttakanalsmoduler, designade i samarbete med klass D-specialisten ICEPower och matade med separata strömförsörjningar, levererar häpnadsväckande dynamiska prestanda. I praktiken blandar Amplitude16 kontrollerad, djup bas med oansträngd snabbhet och tonrenhet – det är ett avancerad kraftpaket som kommer att ta ut det bästa ur alla högtalarsystem , och markerar ett spännande tillägg till Trinnovs flotta.
EISA Home Theatre Subwoofer 2022-2023 Perlisten D215s En flaggskeppssubwoofer konstruerad för att leverera prestanda i referensklass i ett stort biografutrymme – och THX Dominus-certifierad –låter Perlistens D215s lika målmedveten och kraftfull som den ser ut. Med två xutombyggda 15-tums baselement i en kraftutsläckningskonfiguration, drivna av ett 3000W förstärkarsteg, är det ingen överraskning att denna sub går djupt och slår hårt hårt. Vad som kanske är mer anmärkningsvärt är kontrollen och noggrannheten det ger filmljudsmixar och musikmaterial, egenskaper som understryker kvaliteten på Perlistens låd-design och tillämpning av avancerad DSP. Appbaserad parametrisk EQ och drift, omfattande anslutningar och en smart pekskärm i färg är ytterligare skäl att älska denna premiumbas.
EISA Best Buy Soundbar 2022-2023 TCL C935U Precis när du tror att du har nått änden av denna soundbars talanger, upptäcker du att den kan göra mer. C935U parar en trådlös subwoofern med en soundbar med element för fysisk höjd för Dolby Atmos och DTS:X, plus TCL:s Ray- Danz akustiska linsteknik, och gör ett utmärkt jobb med film- och TV -ljudmixar . Basen har tyngd, dialogen är robust och effekterna har en påtaglig inverkan. Anslutningsmöjligheterna är också bäst i klassen, och kombinerar HDMI eARC för strömlinjeformade inställningar med dedikerade ingångar för ytterligare hårdvara och stöd för 4K Dolby Vision. Ytterligare färdigheter inkluderar AirPlay , Chromecast och DTS Play-Fi-streaming, appbaserad autokalibrering och användbar EQ-justering och ljudförinställningar . Även fjärrkontrollen, med LCD-skärm, känns innovativ.
EISA HÖGTALARSERIE 2022-2023 Perlisten S-serien Perlisten har fått en kanonstart med sin debut i S-serien, en exklusiv serie bestående av fem modeller. Nyckeln till dess oklanderliga ljudkvalitet är den skräddarsydda Directivity Pattern Control array (DPC), ett elementkluster med berylliumdiskant och mellanregisterkupoler av kolfiber som är precisionskonstruerade för kontrollerad spridning och exakt placering. En funktion gemensam för alla modeller i serien, är att Perlistens DPC ger exceptionell detaljering och nyansering till filmer och musik, och stöds av klippfast bas från baselementen. Från den överlägsna S7t-golvaren till monitor-, mittkanal-, stativ- och höjd/surround-alternativ får man härlig design och enastående byggkvalitet, vilket gör den här serien till en säker vinnare.
EISA Home Theatre Processor 2022-2023 Anthem AVM 90 Anthem har med denna flaggskeppsprocessor blandat toppmoderna anslutningsmöjligheter och djupgående kalibrering med en artikulerad, uppslukande och tonalt balanserad prestanda. Med 19 utgångskanaler – inklusive fyra oberoende LFE-utgångar – tillgängliga på balanserade XLR:er för partnerskap med märkets MCA-effektförstärkare, är AVM 90 redo för dedikerade biografrum med omfattande högtalaruppsättningar. Den är också redo för moderna källor, tack vare HDMI 2.1-ingångar/-utgångar som stöder 4K/120 Hz-video och dynamisk HDR. Använd Anthems ARC Genesis rumskorrigering för att finjustera ditt system och förbered dig på att bli överväldigad av en föreställning som visar upp fantastiska detaljer, exakt effektlokalisering och sömlös basintegration.
EISA Home Theatre Solution 2022-2023 Loewe klang Ledaren i Loewes utbud av smart hårdvara är klang bar5 mr och sub5, ett förstklassigt Dolby Atmos- och DTS:X-kompatibelt soundbar-system avsett att samarbeta med TV-apparater på 55 tum och uppåt. En blandning av element ger äkta och uppskalat 5.1.2-kanalsljud, och ljudbubblan kan utökas med vilken som helst av Loewes klang mr multiroom/streaming-högtalare för en helt uppslukande 7.1.2-upplevelse. Byggkvaliteten och stilen i sortimentet är förstklassig och ljudprestandan är rik, suggestiv och exceptionellt detaljerad. Loewes inställning till installation skördar också frukter – Wi-Fi-alternativen inkluderar DTS Play-Fi, Apple AirPlay och Google Home, vilket gör det enkelt att lägga till musik till din hemmabio.
EISA Integrated Soundbar 2022-2023 Philips Fidelio FB1 Juvelen i kronan på Philips Fidelio-sortiment är FB1, en funktionsspäckad soundbar som ger en fantastisk prestanda från bara en låda. Basleveransen sticker ut, FB1:s dubbla inbyggda subwoofer-enheter visar kraften, balansen och djupet som vanligtvis förväntas av en extern sub, och de separata elementen för LCR-kanalerna ger utmärkt dialog och effekthantering. 3D-ljud – oavsett om det är Dolby Atmos, DTS:X eller virtuellt – kommer via soundbarens smart upplysta uppåtriktade högtalare. Sammantaget finns det ett flyt och artikulation i FB1:s prestanda som är fängslande, och detta bidrar också till dess leverans av musik, vilket gör den till en soundbar för alla tillfällen.
EISA Home Theater Soundbar 2022-2023 Hisense U5120GW Ge Hisenses förstklassiga soundbar en Dolby Atmos- eller DTS:X-mix och dess talanger är uppenbara direkt. Tack vare en 5.1.2-kanalskonfiguration som inkluderar tvåvägshögtalare för vänster, mitten och höger, plus trådlös subwoofer med ett potent 8-tumselement, förmedlar den enkelt dynamiken, vikten och omslutande karaktären hos filmljudspår. U5120GW skapar en storskalig lyssningsupplevelse som förvånar med tanke på soundbarens fysiska storlek. Dess filmprestanda kan ställas in via lyssningslägen och EQ- justering, och backas upp av ett omfattande utbud av anslutningar, inklusive 4K HDR-kompatibla HDMI-ingångar för skivspelare och konsoler, eARC för TV-anslutning och Bluetooth för musikstreaming.
EISA SLUTSTEG 2022-2023 Primare A35.8 Primares flaggskepp i 35-serien är designat för både flerkanalsljud och hifi-världen. Förstärkaren har åtta bryggbara kanaler med potent, dynamisk Hypex Ncore-förstärkning, och låter användaren bestämma hur de ska utnyttjas. För en hemmabio kan A35.8 sprida sin uteffekt över ett surroundsystem, eller användas för att bi-ampa de främre LCR-högtalarna; i ett tvåkanalssystem ger bryggade kanalpar fenomenal kraft och grepp, och alla åtta förstärkarkanalerna kan användas på ett par högtalare med dubbla anslutningsterminaler. Detta är en flexibel, innovativ och imponerande förstärkare, i ett stiligt, diskret chassi som är så typiskt för märket.
EISA PREMIUM MINI LED TV 2022-2023 TCL 65C835 TCL fortsätter utveckla sin Mini LED bakgrundsbelysning med multi-zons dimningsteknik, och den frestande prissatta 65C835 visar dessa framsteg med önskvärd tydlighet. Denna 4K-TV bygger på förra årets EISA-prisbelönta C825, med förbättrad betraktningsvinkel och dito reflexfilter som bidrar till förbättrade bildprestanda. Fantastisk ljusstyrka och färgåtergivning kombineras med utmärkt svärta och skuggdetaljer under HDR-uppspelning med HDR10, HDR10+ och Dolby Vision IQ. Det finns full spelkompatibilitet för nästa generations konsoler, och användarupplevelsen förbättras genom inkluderingen av Google TV och ett Onkyo- ljudsystem som ger imponerande ljud trots den tunna och attraktiva apparaten. TCL har skapat ytterligare en fin vinnare med 65C835.
EISA GAMING PROJECTOR 2022-2023 BenQ X3000i EISA hyllar spelfunktionerna hos BenQs söta projektor-kub, med en 4LED-ljuskälla för att enligt tillverkaren leverera en ljusstyrka på 3000 lumen från den senaste pixelskiftande DLP 4K-chippet. Gamers kommer att uppskatta ett förkonfigurerat "Fast mode", med en dedikerad dongel, och svarstider ner mot 4 ms vid 1080p/240 Hz (och under 17 ms för 4K/60 Hz), tillsammans med tre spellägen optimerade för olika genrer. Men det är inte bara för spelentyusiaster! X3000i levererar också ljusstark och ryckfri filmuppspelning där färg är en särskild styrka, tack vare BenQs exklusiva CinematicColor-teknik som levererar 100 % av DCI-P3-färgomfånget. En medföljande Android TV-dongel och inbyggda stereohögtalare hjälper till att göra X3000i till ett komplett underhållningspaket.
EISA BEST BUY LCD TV 2022-2023 TCL 55C735 Den diskret utformade 55C735 är lätt att förälska sig i och ett lysande alternativ för filmer, spel och sporter, tack vare många av TCL:s premiumteknologier samtidigt som den behåller ett överkomligt pris. Dess kombination av direkt LED-belysning och VA-panel med Quantum Dot ger bildprestanda med överlägsen, naturlig färghantering och dito kontrast, medan dynamic mappng – plus Dolby Vision och HDR10+-kapacitet – säkerställer optimal kvalitet från UHD-skivor och streamingtjänster. Ljud är en annan stark sak, med Dolby Atmos-behandling som utökar ljudfältet hos TV:ns Onkyo-designade högtalarsystem. Genom att implementera Google TV OS är 55C735 också på toppen i den smarta klassen.
EISA MEDIA PLAYER 2022-2023 Zidoo NEO S Oavsett om du använder Neo S som en 4K-mediakälla eller musikspelare och hörlursförstärkare, kommer prestandan från optimering av varje komponent och uppmärksamhet på detaljer. Den känns mer som avancerad hi-fi än en vanlig mediaspelare, med dess aluminiumchassi frontat av en OLED-skärm, och kontaktmångfald inklusive digitala ingångar, obalanserade/balanserade ljudutgångar och dubbla hörlursuttag, inklusive 4,4 mm balanserade. När den är ansluten till nätverk är Neo S skicklig på att lägga till filer till sitt app-kontrollerade bibliotekssystem, som kan spelas upp via HDMI till en TV med kompatibilitet för 4K HDR, inklusive HDR10+ och Dolby Vision. Musikuppspelningen går upp till 768kHz/32-bitars PCM och DSD512, plus Bluetooth i LDAC- och aptX-varianter, vilket gör Neo S till en riktig allrounder för mediauppspelning.
EISA UST PROJECTOR 2022-2023 XGIMI AURA Med en iögonfallande design med välvd topp och ett plånboksvänligt pris, är XGIMI:s Aura attraktiv redan innan du slagit på den. Ändå är det denna ultra-short-throw (UST) projektors bildprestanda som är huvudsaken, framför allt den höga ljusstyrkan – från en laserljuskälla – som gör den till en utmärkt modell för dagtid och en fängslande upplevelse med HDR-innehåll. Svärtan och 4K-bildskärpan imponerar också, liksom det detaljerade, kraftfulla ljudet från Auras inbyggda Harman Kardon högtalarsystem. Smarta funktioner, som tillhandahålls av Android OS, inkluderar video-on-demand-appar och skärmspegling, vilket gör att denna högpresterande UST-projektor lever upp till sitt hemunderhållningslöfte.
EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2022-2023 Epson EH-LS12000B Med den rejäla EH-LS12000B ger Epson en fin uppgradering till sin "4K Pro UHD" pixel-shifting-teknik, och utökar kvalitetshöjningen med en full laser array-ljuskälla som levererar 2700 Lumen för både vitt och färg, tack vare dess 3LCD-panelteknik. Till detta kommer 32-bitars bildbehandling som optimerar realtidsfärg, kontrast, HDR och interpolation upp till 120Hz, medan spel stöds med ingångsfördröjningstider under 20 millisekunder och kompatibilitet med 4K/120Hz-källor. Sammantaget har Epson skapat en projektor som ger en smidig och filmisk storbilds 4K-prestanda, och till och med gör installationen till en lek tack vare ett mångsidigt internt linsförskjutningssystem. Med ett ord: episk.
EISA BEST BUY OLED TV 2022-2023 Philips 55OLED807 Philips OLED-maskin i mellanklassen, 55OLED807, erbjuder prestanda och specifikationer som når långt över det överkomliga priset. Genom att kombinera den senaste "EX"-panelen med högre ljusstyrka med en ny generation av märkets väletablerade och högspecifika P5-processo, blandar denna smart utformade plattskärm – med magnifik Ambilight-belysning och roterande stativ – svartnivå, häpnadsväckande HDR-ljus, skarp 4K-skärpa och autentiska, livfulla färger. Ett omfattande utbud av förinställda bildinställningar matchas av djupgående bildjusteringar, vilket gör 55OLED807 lämpad för både tv-missbrukare och tweakers. Och med anslutningar inklusive dubbla HDMI-ingångar som erbjuder stöd för 120 Hz video och varierande uppdateringsfrekvens, bjuds även gamers in till festen .
EISA PREMIUM LCD TV 2022-2023 Hisense 65U8HQ Tack vare sin avancerade teknik ger Hisenses 65U8HQ en upplevelse värdig sin flaggskeppsposition. En 4K/120 Hz Mini LED/Quantum Dot antireflexpanel kombinerar sina krafter med 160-zons local dimming och ljussensor för att finjustera bildprestanda för alla miljöer – bilden ger fantastisk ljusstyrka, förstklassig rörelsehantering och bred betraktningsvinkel. Den har också imponerande specifikationer, inklusive VRR, FreeSync Premium och ALLM-spelfunktioner, stöd för HDR10+ Adaptive, Dolby Vision IQ, IMAX Enhanced-format och Wi-Fi 6-strömning. TV:ns skräddarsydda operativsystem VIDAA U6 ger en intuitiv layout, skapande av profiler för varje familjemedlem och snabb användning. Ljudet från 2.1.2-kanals Dolby Atmos-högtalarna, är kraftfullt och uppslukande. Detta är ett riktigt flaggskepp från Hisense.
EISA PREMIUM OLED TV 2022-2023 Sony XR-65A95K Sonys bästa OLED-TV någonsin har en helt ny QD-OLED-panelteknik, baserad på blåljusdioder och ett Quantum Dot-lager. Tack vare detta erbjuder XR-65A95K:s makalösa bilder djupa svärta, intensiva färger och ljusstyrka över alla förväntningar, allt fulländat av Sonys mångfacetterade Cognitive Processor XR. Film- och TV-innehåll är storslaget, och naturligtvis är denna flaggskeppsmodell redo för spelare med VRR, ALLM och 4K/120 Hz-uppspelning. XR-65A95K cementerar sin status som en avancerad OLED-allrounder med det innovativa ljudsystemet Acoustic Surface Audio+, som ger detaljerat, full-range 2.2-kanalsljud som drar nytta av automatisk kalibrering. Smarta funktioner hanteras av Google TV (inklusive tillgång till BRAVIA Core-filmbiblioteket) och den medföljande Full HD-upplösta BRAVIA Cam som möjliggör videochatt, energibesparing och mer därtill.
EISA GAMING TV 2022-2023 LG OLED42C2 När det kommer till TV-apparater anpassade för gaming har LG – i flera år – lett vägen. OLED42C2 fortsätter traditionen och använder sig av en ny, mindre 42-tums OLED-panel som passar perfekt för en dedikerad spelhåla. En toppmodern HDMI-specifikation, inklusive variabel uppdateringsfrekvens och 4K/120 Hz-kompatibilitet på alla ingångar, välkomnar nästa generations konsol-/datorägare. Exceptionellt korta svarstider ger en konkurrensfördel och TV:ns Game Optimizer-gränssnitt ger snabb åtkomst till bildinställningar. LG:s Evo-panel och AI-förstärkta α9 Gen5-processor samverkar för att ge spelgrafik en dynamisk, ljusstark känsla med fint flyt. Lägg till TV:ns smarta WebOS-system, röststyrningsförmåga och elegant stil, och OLED42C2 blir oemotståndlig.
EISA FAMILY TV 2022-2023 Philips 55PUS8807 Även benämnd av sin tillverkare Philips som "The One" tar sig denna 55-tums LED-upplysta LCD-TV an utmaningen att ta allsidig film-, TV- och spelunderhållning till ditt vardagsrum, utan att spränga banken. En betydande uppgradering jämfört med föregångaren riktar sig 55PUS8807 till konsolspelare med ny Game Bar-funktion och HDMI 2.1-anslutningar, medan det omfattande smarta Android TV 11-systemet ger streamingplattformar och musik-on-demand. 4K HDR-uppspelning (inklusive HDR10+ och Dolby Vision) förstärks av setets livfulla färger och höga ljusstyrka, och imponerar även i väl upplysta rum. Dessutom innebär TV:ns breda betraktningsvinkel via S-IPS-panel att alla familjemedlemmar kan njuta av showen.
EISA HOME THEATRE TV 2022-2023 Philips 65OLED+937 Ljudkvalitet hittas högt upp på många TV-köpares önskelista, och Philips sätter den i centrum med 65OLED+937. Ett integrerat högtalarsystem, designat av det audiofila varumärket Bowers & Wilkins, ger den här TV:n de omslutande, storskaliga ljuden som dess 65-tums 4K OLED-panel förtjänar. Från topp till botten utmärker sig denna 5.1.2-kanaliga soundbar: nya sidoriktade element och omdesignade Dolby Atmos-kanaler utökar ljudfältet, den centralt monterade titandiskanten lägger till detaljer och positionering till dialogen, och ett 100 x 65 mm baselement (I en egen kavitet i tv:n) ger en snabb, djup bas. Designen är inte något som kommit i efterhand heller, eftersom det smart vinklade höljet passar ihop med TV:ns bordsstativ och gör 65OLED+937 till en fest för ögon och öron.
EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023 Philips GoPix 1 När du först ser Philips eleganta GoPix 1 kanske du inte ens inser att det är en projektor, men inuti det ultratunna och mycket portabla 18 mm djupa chassit finns DLP-baserad optik och en LED-ljuskälla som kan visa bilder på upp till 75 tum. Designad för att ansluta till smartphones, surfplattor och bärbara datorer oavsett operativsystem, stöder denna mobila projektors inbyggda batteri två timmars videouppspelning, tillsammans med fint ljud från ett internt högtalarsystem. Bildinställningen görs med ett fokushjul och automatisk keystone-korrigering, medan ett medföljande stativ uppmuntrar till filmvisning i alla miljöer. Och med fjärrkontroll och mini HDMI- och USB-C-kablar är GoPix 1 en superb lösning för den som behöver en stor bild på språng.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår