Nyhet pressrelease Film tv-serier

Mycket nytt på C More i september

Nu släpps en ny säsong av Why Women Kill, The Capture och dokumentär om Joan Collins, med mera.

Annons:

Walter Presents
Ett enda ögonblick – premiär 5 september
Eva och hennes familj lever ett fridfullt liv i Frankrike när ett mystiskt foto plötsligt dyker upp med posten och vänder upp och ner på allt. Nästa dag försvinner Evas man Bastien spårlöst... Den franska dramathrillern Ett enda ögonblick (Juste un regard) bygger på en roman av Harlan Coben och är en del av Walter Presents-utbudet som består av handplockade kvalitetsserier från hela världen.

Unbroken – premiär 19 september
Tysk dramathriller. Den gravida kriminalkommissarien Alex Enders går på mammaledighet och försvinner plötsligt. Hon vaknar en vecka senare blodig, hennes barn är borta och hon har inget minne av förlossningen. När hennes kollegor inte gör några framsteg med att utreda kidnappningen tar Alex över. Hon trasslar in sig i ett nät av misstankar och lögner och riskerar allt för att få tillbaka sitt barn: sitt jobb, sin relation, sitt eget liv.

 

Höjdpunkter från Britbox
Detectorists, säsong 1-3 – premiär 7 september
Toby Jones och Mackenzie Crook gräver komiskt guld i den prisbelönta brittiska komediserien Detectorists. Vännerna Andy och Lance strövar omkring på Daneburys ängar med sina metalldetektorer, i förhoppningen att hitta en gömd förmögenhet i jorden. Dock stöter de mest på problem, andra människor och invecklade situationer.

Idris Elba’s Fight School – premiär 14 september
Den prisbelönta skådespelaren Idris Elba väljer ut ett antal ungdomar med brokiga livsöden, som ska få börja i hans boxningsskola. Med hjälp av träningsexperten Greg White och boxningsmästaren Rachel Bower, tänker Idris se till att ungdomarna får den självkänsla, disciplin och kondition de behöver för att klara sig ända till slutet av utbildningen. Där väntar en stor boxningstävling.

Ridley – premiär 19 september
Kriminalinspektör Alex Ridley (Adrian Dunbar – Line of Duty, Blood) har gått i pension efter mer än 20 år inom polisen och lämnat över tyglarna till sin tidigare skyddsling, Carol Farman (Bronagh Waugh - Unforgotten, The Fall). Men när Carol tilldelas ett komplext mordfall vänder hon sig till sin gamla mentor för stöd och rekryterar Ridley som konsult. När utredningen tar en mörk och oväntad vändning måste Ridley ta till alla sina unika kunskaper som brottsutredare.

Mum, säsong 3 – premiär 21 september
Cathy och hennes familj flyttar ut på landet i den tredje och sista säsongen av den varma succéserien Mum. Cathy försöker lista ut hur hennes liv ska utformas, men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Det allra viktigaste är dock att ha familjen med sig vart man än vandrar i livet, något som Cathy är väl medveten om efter alla år.

Appropriate Adult – premiär 28 september
Baserad på en sann historia. Janet Leach sitter med i seriemördaren Fred Wests högt laddade polisintervjuer som hans "lämpliga vuxen" - en person som hjälper utsatta vuxna som åtalas för brott. Hon kämpar sig igenom traumatiska bekännelser men drivs av sin pliktkänsla att upptäcka sanningen.

Married to a Psychopath – premiär 28 september
Den brittiska dokumentärserien Married to a Psychopath berättar den sanna historien om kriminalkommissarie Charles Henrys största bedrift. Henrys karriär var lång och framgångsrik, men hans allra största bragd som polis var att han lyckades gripa Malcolm Webster. Webster mördade sin första fru Claire Morris 1994, och försökte även mörda sin andra fru, Felicity Drumm, på Nya Zeeland 1999.

Nytt från Hayu

Real Girlfriends in Paris – premiär 6 september
Säg "bonjour" till sex unga amerikanskor som alla har valt att skapa sig ett nytt liv i Frankrikes vackra huvudstad. I realityserien Real Girlfriends in Paris får vi se Anya Firestone, Emily Gorelik, Margaux Lignel, Kacey Margo, Adja Toure och Victoria Zito omfamna nya utmaningar, söka efter kärlek och bygga sina karriärer i en av världens mest fashionabla och romantiska metropoler.

The Real Housewives of Salt Lake City, säsong 3 – premiär 14 September
Följ med till de vackra bergen i Utah och få inblick i en exklusiv social krets där religion, status och perfektion hyllas till skyarna. Realityserien The Real Housewives of Salt Lake City kretsar kring sex kvinnor med framgångsrika företag, priviligierade barn och lyxiga boenden. Tillsammans representerar de en rad olika religioner, såsom mormonism, islam, judendom och pingstkyrkan.

 

 

Filmer och dokumentärer på C More i september

This is Joan – premiär 1 september
Möt legendaren Joan Collins, en av de sista överlevande från Hollywoods guldålder. Hon filmdebuterade redan som tonåring på 50-talet och blev internationell storstjärna med rollen som Alexis i tv-serien Dynastin 1981. I denna dokumentär berättar hon själv, med omisskännligt personlig stil, historien om sitt extraordinära liv, med toppar och dalar i såväl karriären som privatlivet och kärleken.

Livet är en schlager – premiär 1 september
Jonas Gardell har skrivit manuset till denna dramakomedi om fyrabarnsmamman Mona (Helena Bergström) som är så besatt av Melodifestivalen att hon har döpt sina barn efter schlagerstjärnor. Hon arbetar som personlig assistent åt musikern David (Jonas Karlsson) som har cerebral pares, och när hon får höra en låt som han har skrivit bestämmer hon sig för att i hemlighet skicka in den till festivalen.

Ghostbusters – premiär 1 september
Komediklassiker om tre forskare (Bill Murray, Harold Ramis och Dan Aykroyd) som mister sina jobb på ett universitet på grund av sitt stora intresse för parapsykologi. För att försörja sig startar de en spökjägarfirma, och får snart får bråda dagar i ett New York som drabbats av en våg av hemsökelser. Sigourney Weaver, Ernie Hudson och Rick Moranis medverkar också i denna 80-talsklassiker.

Ghostbusters II – premiär 1 september
Efter sin vilda framfart i den första filmen har spökjägarna i Ghostbusters blivit stämda och tvingats gå i konkurs. Men de tvingas tillbaka i tjänst när en mäktig trollkarl från 1500-talet klättrar ur sitt porträtt på konstmuseet, för att ge sig på deras gamla klient Dana Barrett (Sigourney Weaver), i samma veva som en flod av rosa slem börjar strömma genom New Yorks tunnelbanesystem.

Ghostbusters(2016) – premiär 1 september
Ny version av klassikern Ghostbusters där ett nytt gäng blir spökjägare i ett New York som hemsöks av allehanda övernaturliga fenomen. Här slår sig forskarna Abby och Erin ihop med ingenjören Jillian och New York-kännaren Patty som sett spöken på jobbet i tunnelbanan. I rollerna syns Melissa McCarthy samt Kristen Wiig, Leslie Jones och Kate McKinnon, kända från komedishowen Saturday Night Live.

Kvinnan i rummet - premiär 1 september
Dansk thriller efter Jussi Adler-Olsens första bok om avdelning Q. Kriminalinspektör Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) är en av Köpenhamnspolisens skarpaste hjärnor, men han har svårt att samarbeta och får i uppdrag att leda en ny avdelning som går igenom gamla olösta fall. Mørck och hans assistent Assad (Fares Fares) börjar gräva i ett förmodat självmord som ska ta dem högt upp i politikens värld.

Fasanjägarna – premiär 1 september
Danskt kriminaldrama om kriminalinspektör Carl Mörck (Nikolaj Lie Kaas) och hans assistent Assad (Fares Fares) som arbetar med cold case-gruppen inom Köpenhamnspolisen. Ett av de fall de hittar rör sig om ett dubbelmord som en man tog på sig. Men Carl blir uppsökt av offrens far som ber honom titta på det igen. Carl och Assad upptäcker att morden har en koppling till två av de mäktigaste männen i Danmark och en hemlös kvinna kan vara nyckeln till lösningen. Den andra filmen efter Jussi Adler-Olsens deckare om Avdelning Q.

Flaskepost fra P – premiär 3 september
Ett syskonpar som vuxit upp i en religiös sekt är försvunna. Samtidigt hittas en åtta år gammal flaskpost med ett rop på hjälp från en pojke. Kommissarie Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) och hans assistent Assad (Fares Fares) vid Köpenhamnspolisen börjar nysta i fallen och inser snart att det finns en koppling mellan de två händelserna. Tredje filmen efter Jussi Adler-Olsens deckare om Avdelning Q.

Journal 64 – premiär 1 september
Dansk thriller efter Jussi Adler-Olsens fjärde deckare om cold case-gruppen Avdelning Q. Några hantverkare gör en otäck upptäckt i en lägenhet i Köpenhamn. Bakom en falsk vägg hittas tre mumifierade lik sittande vid ett matbord med en ledig plats för ännu en person. Kriminalkommissarie Carl Mörck och hans assistent Assad får i uppdrag att utreda fallet, som leder till en ökänd institution med en mörk historia.

Dawn of the Dead - premiär 1 september
Stilsäker nyinspelning av George A. Romeros skräckklassiker från 1978. En pestliknande smitta förvandlar människor till blodtörstiga zombier. Smittan sprids snabbt och en handfull överlevare flyr undan de levande döda genom att barrikadera sig i en galleria, där en hord av zombier försöker ta sig in. Regidebut för Zack Snyder som sedan gjort filmer som Watchmen, 300 och Justice League.

Upp i det blå – premiär 2 september
Åttaåriga Pottan ska på ridläger men av misstag släpper hennes föräldrar av henne på en återvinningsstation. Här huserar några märkliga figurer som tar hand om Pottan. Och snart upptäcker hon att deras hemlighet - de håller på att bygga en hemmagjord rymdraket! Familjekomedi som blandar skådespelare med dockor och är regisserad av Petter Lennstrand, känd för Allram Eest, Höjdarna och Dockhumor.

The Girl on the Train – premiär 2 september
Rachel Watson (Emily Blunt) är frånskild och kämpar med sin alkoholism. Varje dag tar hon tåget till jobbet i New York och tittar på husen utanför under sin resa, däribland det hus där hennes ex-man bor med sin nya fru. En dag ser hon något chockerande från sitt tågfönster och snart är hon indragen i en mardrömslik mörk intrig. Tät och nervig thriller efter Paula Hawkins bästsäljande bok.

Last Action Hero – premiär 2 september
Fartfylld amerikansk actionkomedi med Arnold Schwarzenegger. En filmälskande pojke får tag på en magisk biobiljett och förflyttas in i en av de filmer där hans stora idol, actionfiguren Jack Slater, bekämpar ondskan. Nu får han chans att hjälpa sin hjälte. En snurrig och påkostad metafilm där genrens olika klichéer parodieras friskt och Schwarzenegger driver hårt med sin egen image.

White House Down – premiär 2 september
Explosiv amerikansk actionfilm med Channing Tatum och Jamie Foxx. Ett gäng terrorister slår till mot Vita huset i Washington och tar presidenten och stora delar av hans stab som gisslan. Samtidigt som detta sker är en lokal polis på rundtur i huset tillsammans med sin dotter, och han bestämmer sig för att slå tillbaka mot terroristerna. För regin står Roland Emmerich, som gjort actionklassiker som ”Independence Day” och ”The Day After Tomorrow”, och i övriga roller syns Maggie Gyllenhaal och James Woods.

SVJ – Stora vänliga jätten – premiär 3 september
Familjeäventyr av Steven Spielberg där vi möter föräldralösa Sophie som vaknar en natt och ser en jätte står utanför fönstret på barnhemmet. Han tar med henne till jättarnas land, som är full av stora blodtörstiga hemskingar, men själv är han snäll och heter också Stora vänliga jätten. Bygger på boken av Roald Dahl som också skrev Kalle och chokladfabriken, Matilda och Häxorna.

Delivery Man - premiär 4 september
Komedi om David Wozniak (Vince Vaughn) som lever ett lugnt och lite tråkigt liv i New York där han jobbar som budbilschaufför åt familjens charkuteriaffär. För att dryga ut inkomsterna när han var yngre så var han spermadonator. Men tyvärr skedde det en pytteliten miss på donationskliniken och det visar sig att David är biologisk pappa till 533 barn...som gärna vill komma i kontakt med honom!

Unga Astrid – premiär 7 september
När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

Office Christmas Party - premiär 8 september
Amerikansk komedi om Clay som är avdelningschef på familjeföretaget Zenotek i Chicago. När hans stränga syster till VD hotar att lägga ner hans avdelning, ställer han till med en episk julfest för att säkra en ny kund som kan rädda deras jobb. Men festen går helt överstyr…Huvudrollerna i Office Cristmas Party spelas av Jason Bateman, Jennifer Aniston, T.J. Miller, Olivia Munn och Kate McKinnon.

The Spy Who Dumped Me - premiär 8 september
Actionkomedi om Audrey (Mila Kunis) som blir SMS-dumpad av sin pojkvän Drew, men det är inte det värsta. Det visar sig att han i hemlighet är spion och har en hel terrororganisation efter sig. Snart är Audrey och bästa kompisen Morgan (Kate McKinnon) indragna i en internationell härva som tar dem runt ett Europa fullt av lönnmördare och hemliga agenter, där de enda de kan lita på är varandra.

The Hobbit: An Unexpected Journey - premiär 8 september
60 år före händelserna i Sagan om ringen får vi följa med hoben Bilbo på en resa österut tillsammans med trollkarlen Gandalf och 13 dvärgar. Målet är att återta en stulen skatt som vaktas av den fasansfulla draken Smaug. Hobbit - En oväntad resa är den första av tre filmer efter J.R.R. Tolkiens klassiska bok. För regin står Peter Jackson som också gjorde Sagan om ringen-trilogin.

The Hobbit: The Desolation of Smaug - premiär 8 september
Bilbo och Gandalf med uppbåd fortsätter sin resa mot dvärgarnas förlorade rike. En rad nya strapatser väntar, från skräckinjagande jättespindlar till farliga skogsalver, och till slut står de öga mot öga med den fasansfulla draken Smaug. Peter Jacksons episka fantasyäventyr fortsätter, nu med Evangeline Lilly (från “Lost”) som alven Tauriel och vår egen Mikael Persbrandt som mäktige Beorn.

The Hobbit: The Battle of The Five Armies - premiär 8 september
I Hobbit: Femhäraslaget, den sista delen i Peter Jacksons trilogi, återfår dvärgarna sitt guldfyllda berg. Men nu hotar faror, både utifrån och inifrån. Dvärgkungen Thorin har drabbats av draksjuka, en blind girighet som gör honom både misstänksam och handlingsförlamad. När alver och människor anländer för att kräva sin andel barrikaderar han sig i berget. Samtidigt närmar sig Mordors mörka armé.

En kongelig affaere - premiär 9 september
Rosat danskt historiskt drama om den förbjudna kärleksaffären mellan den danska drottningen Caroline Mathilde (Alicia Vikander) och livläkaren Johann Friedrich Struensee (Mads Mikkelsen) i slutet av 1700-talet. Den hemliga relationen sker samtidigt som Danmarks hov går igenom en kris och kungen, Kristian VII, är oberäknelig och maktfullkomlig.

Kollektivet – premiär 9 september
Köpenhamn, tidigt 70-tal. Läraren Erik, nyhetsankaret Anna och deras dotter ärver en villa, men tycker att den är för stor för dem. Anna längtar efter att släppa in fler människor i deras liv, så lösningen blir att starta ett kollektiv. Via middagar och fester följer vi deras liv, fram till vändpunkten då en förälskelse förändrar allt. Danskt drama av Thomas Vinterberg (Festen, En runda till).

Sleeping with Other People - premiär 10 september
Romantisk komedi om Jake (Jason Sudeikis) och Lainey (Alison Brie) som förlorade oskulden till varandra under ett one night stand på college. 12 år senare springer de på varandra i New York, på en stödgrupp för sexmissbrukare. De har båda vissa problem med relationer och bestämmer sig för att bara vara vänner. Men snart spirar känslorna i det platoniska förhållandet.

The Mechanic - premiär 10 september
Actionthriller med Jason Statham som "mekaniker", en lönnmördare som både är iskall och skicklig. Här blir han indragen i en snårig intrig och tar sig an en lärling, Steve, som är son till hans gamla mentor och uppdragsgivare. The Mechanic är en nyinspelning av filmen med samma namn från 1972 med Charles Bronson.

Patriots Day – premiär 11 september
Verklighetsbaserad actionthriller om den stora jakten efter bombdådet i Boston 2013. När två bomber exploderar vid målet för Boston Maraton måste polis och FBI samarbeta för att hitta attentatsmännen. Snart finkammas hela staden efter spåren av terroristerna, men de ligger steget före och jakten blir en kapplöpning mot tiden. Huvudrollerna i Patriots Day spelas av Mark Wahlberg och Kevin Bacon.

Hereditary - premiär 11 september
Amerikansk skräck om Annie som börjar upptäcka skrämmande hemligheter om släktens historia efter sin mors död. Och sakta börjar Annie misstänka att något ondskefullt håller på att hända med hennes dotter. Eller hennes son. Eller henne själv…Rosad regidebut av Ari Aster (Midsommar) som rönte jämförelser med storheter som Stanley Kubrick och Roman Polanski.

Rymdresan - premiär 11 september
I Rymdresan råkar 12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus hamna ombord på en hemmabyggd rymdraket. Bakom raketbygget står Albert, en knasig vetenskapsman och hans hjälpreda Lemming, en talande lämmel. Tillsammans ger sig den osannolika kvartetten ut på en fartfylld tidsresa men måste också stoppa en hotande asteroid. Filmen bygger på astronauten Christer Fuglesangs äventyrsfyllda barnbok.

La la Land – premiär 15 september
I La La Land möts skådespelaren Mia (Emma Stone) och musikern Sebastian (Ryan Gosling) i en bilkö och börjar en romans som får hela Los Angeles att sjunga och dansa. Men finns det tid för kärlek när man försöker slå igenom i Hollywood? Stilsäkert romantiskt musikaldrama som vann hela sex Oscar, däribland bästa regi (Damien Chazelle), huvudroll (Emma Stone), och foto till svenske Linus Sandgren.

Limitless - premiär 16 september
Eddie är en arbetslös författare med svår skrivkramp. Men så kommer han över ett piller som ökar hjärnkapaciteten med flera hundra procent. Snart är han på toppen av världen men framgången har en skuggsida och snart är Eddie i stor fara. Huvudrollerna i thrillern Limitless spelas av Bradley Cooper och Robert De Niro.

Jigsaw - premiär 16 september
Amerikansk skräckfilm där döda kroppar börjar dyka upp över hela staden, och var och en har mött sin undergång på de mest makabra sätt. När utredningen fortlöper börjar allt peka mot en man: seriemördaren John Kramer. Men mannen som kallades Jigsaw har ju varit död i över ett decennium. Skräckserien Saw fortsätter med denna åttonde film.

 

Serier på C More i september

Smother, säsong 2 – premiär 4 september
I säsong två önskar Val inget hellre än att hennes familj ska få tid på sig att läka, men sprickorna är uppenbara och relationerna ansträngda. Samtidigt dyker en mystisk främling, Finn, upp från London och påstår sig vara Denis son. Finn kommer snabbt nära de sörjande syskonen, men Val är mer reserverad och när familjen plötsligt attackeras av en okänd fiende anar hon direkt att han inblandad...

Why Women kill, säsong 2 – premiär 5 september
Why Women Kill är tillbaka med en helt ny ensemble och en helt ny berättelse som utspelar sig år 1949. Säsongen utforskar vad det innebär att vara vacker, effekterna av att bli förbisedd och ignorerad av societeten och inte minst hur långt en ensam kvinna är beredd att gå för att slutligen få känna att hon höra hemma någonstans. 

Örnen, säsong 1-3 – premiär 12 september
Emmybelönad kriminalserie om den dansk-isländske utredaren Hallgrim "Örnen" Hallgrimsson som ägnar dagarna åt att bekämpa internationell brottslighet, samtidigt som vi får inblick i såväl hans komplicerade kärleksliv som hans traumatiska barndom. Serien utgör mittdelen i Mai Brostrøms och Peter Thorsboes danska kriminaltrilogi som inleds med Mordkommissionen och avslutas med Livvakterna.

Long Slow Exhale – premiär 13 september
Damlaget på Colton State University har precis kammat hem guldet i en viktig basketturnering när en av spelarna riktar allvarliga anklagelser mot en assisterande tränare. Rektorn och skolans idrottschef fokuserar mest på att bevara skolans goda rykte, men lagets huvudtränare JC vägrar ge sig förrän hon gått till botten med uppgifterna. Samtidigt bär hon på en egen stor hemlighet.

Astrid & Lilly save the world – premiär 21 september
Astrid & Lilly Save the World är en amerikansk skräckkomedi om två utstötta ungdomar som plötsligt råkar öppna en portal till en annan dimension. Nu har de inte bara sina mobbare att bekymra sig för, utan också en rad otäcka monster som genast börjar härja i skolans korridorer... Mänskligheten måste räddas till varje pris, och som stöd har bästisarna Astrid och Lilly sina komiska nya superkrafter!

Fallet Stephen Lawrence – premiär 26 september
Året är 1993 när en ung student mördas av en grupp rasister på öppen gata i sydöstra London. Den efterföljande polisutredningen är bristfällig och 13 år senare är mordet fortfarande olöst, men när utredaren Clive Driscoll plockar upp fallet på nytt väcks sakta hoppet om att rättvisa kan skipas. Fallet Stephen Lawrence är en verklighetsbaserad miniserie med Steve Coogan och Sharlene Whyte.

Spiral – premiär 26 september
Följ med bakom kulisserna i det franska rättssystemet. När en ung kvinna hittas mördad, vanställd och naken på en sopstation i Paris visar det sig snart att hennes berättelse är tätt sammankopplad med en korruptionshärva. Spiral är ett franskt kriminaldrama om en empatisk åklagare, en barsk domare, en ambitiös advokat och en ung polis vars vägar korsas till följd av det brutala mordet.

The Capture, säsong 1-2 – premiär 27 september
Brittisk konspirationsthriller om jakten på sanningen i ett högteknologiskt samhälle där alla bilder tycks gå att manipulera. Varje säsong ställs den ambitiösa polisen Rachel inför ett nytt fristående fall som på olika sätt kretsar kring källkritik. I säsong ett hamnar potentiellt falska videobevis under lupp och i säsong två hotas den demokratiska processen av deepfake och hackade tv-kanaler.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår