Nyhet Film tv-serier

September på HBO Max

En del godbitar i september, men det är ju nya säsongen av Rick & Morty vi verkligen ser fram emot.

Annons:

Elvis
2 september

Elvis är Baz Luhrmanns filmdrama om Elvis Presleys liv och musik med Austin Butler i titelrollen och Tom Hanks i rollen som överste Tom Parker. Historien berättas genom prismat av Elvis komplicerade förhållande till sin gåtfulla chef överste Parker och fördjupar sig i den komplexa dynamiken mellan de två under drygt 20 år - från Presleys väg till berömmelse till hans oöverträffade stjärnstatus. Detta iscensatt mot tidens växande kulturlandskap och USA:s förlorade oskuld. Centralt för den resan är en av de betydelsefulla och inflytelserika personerna i Elvis liv, Priscilla Presley (Olivia DeJonge). 153 minuter

 

The Handmaids Tale 
Säsong 5  – 15 september (10x60 min)

I den nya säsongen får June (Elisabeth Moss) ta konsekvenserna av att ha dödat befälhavare Waterford och samtidigt kämpa för att hitta sin nya identitet och sitt syfte. Änkan Serena försöker höja sin status och profil i Toronto medans Gileads inflytande smyger sig in i Kanada. Kommendör Lawrence försöker tillsammans med Nick och moster Lydia reformera Gilead och ta makten. June, Luke och Moira fortsätter kampen på avstånd och sitt uppdrag att rädda och återförenas med Hannah.  

 

Angels of Sinjar
Dokumentär – 30 september

Sinjar, norra Irak, 2014: Hanifa, en ung jezidisk kvinna, överlever mirakulöst ISIS-attacken mot den jeziditiska religiösa och etniska minoriteten i Sinjar-regionen i norra Irak. Hanifa undkommer bortförandet av ISIS men hennes fem yngre systrar är alla kidnappade och förslavade. Oscars- och Emmynominerade filmskaparen Hanna Polak har med tillgång till en av jordens farligaste platser följt i Hanifas spår och hennes kamp för att hitta sina systrar och föra dem hem igen – som hon lovat sin döende far. 

 

The Walking Dead
Säsong 11 – avsnitt 1-8 – 2 september och avsnitt 9-16 – 9 september

I den sista säsongen möter gruppen Commonwealth, ett stort nätverk med avancerad utrustning och över femtiotusen överlevande i olika bosättningar. Men den mystiska fraktionen Reapers är fortfarande en kraft att räkna med. De fientliga överlevande som attackerade och tog Meridian, Maggies (Lauren Cohan) tidigare hem och hennes nya folk Wardens.

 

Rick & Morty
Säsong 6 - 5 september

Den lika galna som populära serien Rick och Morty är tillbaka med en sjätte säsong i 10 avsnitt. Kolla in trailern här.

 

The Good Fight
Säsong 6 - 9 september

Diane tror att hon håller på att bli galen och kämpar med en obehaglig känsla av déjà vu - med allt från Roe vs. Wade och rösträtt till återkomsten av kalla krigets aggressioner. Samtidigt frågar sig Reddick & Associates advokater om våldet de ser överallt omkring sig tyder på ett förestående inbördeskrig.

 

Costa Concordia: The Chronicle of a Disaster
Dokumentär - 8 september

Dokumentären är en rekonstruktion av lyxkryssaren Costa Concordias haveri som inträffade natten till den 13 januari 2012 utanfö ön Giglio. En tragisk natt som förändrade livet för de som var ombord.

 

Escape From Kabul
Dokumentär - 22 september

Escape From Kabul utspelar sig under 18 våldsamma dagar i augusti 2021 och följer USA:s tillbakadragande av sina trupper från Afghanistan efter att talibanerna erövrat staden och den efterföljande evakueringen av tiotusentals afghanska medborgare från Kabuls flygplats.

 

Hostages 
Dokumentär - 29 september

Hostages handlar om gisslankrisen i Iran 1979 och dess konsekvenser. Dokumentärserien i fyra avsnitt avslöjar aldrig tidigare visat arkivmaterial och nya intervjuer med både den amerikanska gisslan och de iranska gisslantagarna. En gripande krönika om ett av de mest dramatiska internationella dödlägena i amerikansk historia och en djupdykning i den geopolitiska historia som ledde till krisen.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår