Aktuellt

Sveriges enda filmauktion är äntligen tillbaka!

Nu drar den andra upplagan av Sveriges enda auktion av äkta filmrekvisita och film-memorabilia igång igen. Auktionen finns på Tradera mellan den 13 och 25 september.

Annons:

 

Förra auktionen blev en stor succé.

Nu är det dags igen.

Med SciFiWorld – The Auction II: Icons of Hollywood erbjuds föremål från både klassiska Hollywood-filmer som Star Wars, Tillbaka till framtiden, Titanic, Fredagen den 13:e, Indiana Jones och Snuten i Hollywood till svenska filmer som Beck, Jönssonligan och Wallander.

– Ambitionen med auktionen är den samma som förra gången –att fler filmälskare ska få möjlighet att äga en bit filmhistoria för en rimlig summa. Allt utan köparprovisioner, tullavgifter och utländska fraktkostnader. Det förklarar Jesper Isberg som ligger bakom auktionen och som har arrangerat de populära SciFiWorld-mässorna sedan 1997.

 

Många spännande dyrgripar

Vi har fått en förhandstitt på auktionskatalogen och hittat en massa spännande prylar som borde få det att vattnas i munnen på alla verkliga filmfantaster:

 

Becks och Gunvalds polisbrickor

Polisbrickor och ID-kort som använts av både Peter Haber och Mikael Persbrandt i säsong 5 av Beck-serien. Snyggt placerade i en läcker display.

 

 

Vanessa Redgraves jacka från Björnön

Vinterjacka som legendariska Vanessa Redgrave använde i thrillern Björnön (1979). Den svenska originalbioaffischen medföljer också. På den syns Redgrave i sin jacka.

 

Produktionsanvänd storybord från Stallone-klassikern Cobra

Stenhårda action-klassikern Cobra (1986) skrämde den svenska censuren halvt från vettet. Resultatet blev att filmen klipptes nästan helt sönder. Nu finns det chans att bjuda hem en storyboard som användes under inspelningarna. Detta har ägts av filmens stunt-coordinator Terry Leonard.

 

Flykten från New York-foto signerat av John Carpenter

Mycket snyggt foto av Kurt Russel som den ikoniske Snake Plissken, signerat av legendariske John Carpenter.

 

Freddy vs Jason

Coolt foto av två av skräckfilmshistoriens mest ikoniska karaktärer, Freddy Kreuger från Terror på Elm Street och Jason från Fredagen den 13:e. 2003 drabbade de båda giganterna samman i Freddy vs Jason. Fotot är signerat av Robert Englund (Freddy) och Ken Kirzinger (Jason.)

 

Jason tar Manhattan

Stuntlegenden Kane Hodder har spelat Jason flest gånger av alla skådespelare (fyra gånger) och för de flesta skräckfans är han också den ”riktige” Jason. Klassiskt foto från Fredagen den 13:e VIII – Jason Takes Manhattan är signerat av Kane.

 

Det kan bara finnas en!

Christoper Lamberts roll som den odödlige krigaren Connor MacLeod i kultklassikern Highlander (1986) är en av skådespelarens mest ikoniska. Dramatiskt snyggt foto ur filmen, signerat av Lambert.

 

Klassisk Bond-affisch signerad av klassisk Bond-skurk

Med sina två inhopp som ”Jaws” i Älskade spion (1977) och Moonraker (1979) har Richard Kiel (1939-2014) blivit en av Bond-seriens mest ikoniska och älskade skurkar. Här finns chansen att bjuda hem en snygg, svensk bioaffisch från Älskade spion, signerad av Kiel.

 

Dave Prowse är den ende riktige Dart Vader

Legendariske Dave Prowse (1935-2020) spelade mytiske Dart Vader i de tre första, banbrytande Star Wars-filmerna. Nu när han inte längre finns kvar bland oss är det här ett gyllene tillfälle att bjuda hem ett klassiskt foto, signerat av Prowse.

 

Robert och Heather

Bjud på ett foto från Terror på Elm Street, signerad av både Robert Englund och filmens hjältinna, Heather Langenkamp.

 

Ingrid Bergmans svärd

Sveriges genom tidernas största Hollywoodstjärna är trefaldigt Oscarbelönade Ingrid Bergman (1915-1982). Hon spelade rollen som Frankrikes nationalhelgon Jeanne d´ Arc i Joan of Arc (1948). Det hade ju varit hur stort som helst att få ha hennes rekvisita-svärd från den filmen hemma på väggen.

 

Kanske den bäste 007

George Lazenby blev känd som skådespelaren som självmant valde att tacka nej till fler Bond-filmer och samtidigt kraschade sin karriär. Men hans insats som 007 i vad många hävdar är den bästa av alla filmerna i serien, I Hennes Majestäts hemliga tjänst (1969), hyllas än idag som en av de allra främsta Bond-tolkningarna. Unikt signerat foto från den klassiska Bond-filmen.

 

Wallanders polisbricka

När brittiska BBC satsade stort på en engelsk version av Wallander spelade Kenneth Branagh den berömde skånske snuten. Nu kan du lägga vantarna på ett specialtillverkat ID-kort som användes av Branagh i serien.

 

Produktionsvänd storyboard från Indiana Jones och de fördömdas tempel

Den klassiska gruvjakts-scenen i filmen från 1984 var noggrant planerad och designad i en storyboard som nu finns till salu med Harrison Ford som Indy, Ke Huy Quan som ”Short Stop” och Kate Capshaw.

 

Auktionen finns på www.tradera.com/profile/items/1353637/scifiworld - start den 13 september och slut den 25 september.

 Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår