Nyhet Film tv-serier

alla premiärer på C More i december

Gott om nyheter med en ny Beck-rulle i spetsen!

C More Originals

Beck - Dödsfällan – premiär 25 december
I den nya Beck-filmen är  Vilhelm Beck polisaspirant och ute på praktik med sin handledare när han vid ett rutinmässigt inbrott hittar en död 17-årig pojke på brottsplatsen. Det blir direkt ett fall för Alex, Martin och de andra i Beck-gruppen. Men Vilhelm är djupt påverkad av händelsen och vill gärna bidra till utredningen, vilket ska få oanade konsekvenser. Beck - Dödsfällan är den 47:e filmen i serien med Peter Haber.

Walter Presents

Off Grid – premiär 5 december
Claudio och Silvia har varit gifta i 20 år och lever ett lyckligt liv med sina två barn när deras tillvaro plötsligt rasar samman. Banken som Claudio är vd för har gått omkull och Claudio misstänks nu inte bara för finansbrott, utan snart även för mord. Familjen väljer att hålla ihop och flyr till bergen under en ny identitet, samtidigt som de upptäcker hur lite de egentligen vet om varandra.

Philharmonia – premiär 19 december
Den världsberömda dirigenten Hélène Barizet hemsöks av en gammal släktförbannelse när hon återvänder till Paris för att leda symfoniorkestern Philharmonia. Samtidigt får hon flera fiender emot sig när hon utser den unga violinisten Selena till ny konsertmästare. Denna franska dramathriller är en del av Walter Presents-utbudet som består av handplockade kvalitetsserier från hela världen.


BritBox

A Spy Among Friends – premiär 23 december
A Spy Among Friends är en helt ny serie med en stjärnspäckad cast ledd av Damian Lewis, Guy Pearce, Anna Maxwell Martin, Adrian Edmondson och Anastasia Hille. Baserad på New York Times bästsäljande bok av Ben Macintyre, dramatiseras den sanna historien om Nicholas Elliott (Lewis) och Kim Philby (Pearce), två brittiska spioner och livslånga vänner. Det är en gripande thriller om lojalitet, förtroende och förräderi.

Cranford, säsong 1-2 – premiär 7 december
I den lilla byn Cranford i nordvästra England är det änkorna och ungmörna som styr det sociala livet, med fokus på att allt ska förbli sig likt. Deras värld skakas om när en ung doktor med nya idéer kommer till byn, och en järnvägslinje ska dras genom bygden. Den brittiska serien Cranford bygger på Elizabeth Gaskells böcker, och i rollerna syns bland andra Judi Dench och Michael Gambon.

Tillbaka till Aidensfield, säsong 5 – premiär 14 december
I den femte säsongen av den brittiska succéserien Tillbaka till Aidensfield befinner vi oss i den era som kallas "The Swinging Sixties", det omvälvande och radikala slutet på 1960-talet. Det bjuds som vanligt på dramatik, humor, och kärlek när vi följer poliserna och de boende i de uppdiktade byarna Ashfordly och Aidensfield i Yorkshire.

Barnmorskan i East End, säsong 10 – premiär 21 december
Det är 1966 och en prövande period för barnmorskorna i Poplar. Men här finns också positiva känslor med ökad medvetenhet kring kvinnors rättigheter. Syster Julienne är besluten att lösa ekonomiska problem och Syster Frances lyckas få kontakt med kvinnorna i samhället.

The Blackheath Poisonings – premiär den 28 december
En mörk värld av lust, korruption och girighet mellan familjer är settingen för denna miniserie baserad på bästsäljande författaren Julian Symons viktorianska mordgåta. När en undersökning inleds av Paul Vandervent (Christien Anholt) om hans fars mystiska död så skapar det osämja mellan två stridande familjer.

Nytt från Hayu 

 The Real Housewives of Miami, säsong 5 – premiär 9 december
Amerikansk realityserie som följer några av Miamis mest inflytelserika kvinnor. De sprudlande väninnorna i The Real Housewives of Miami vet allt om hur man kombinerar partystadens outsinliga nöjesaktiviteter med karriär, föräldraliv, äktenskap och sociala åtaganden. Men se upp! Florida är känt för både njutbart klimat och naturlig skönhet, men det kan också storma riktigt ordentligt!

Million Dollar Listing Los Angeles, säsong 14 – premiär 9 december
Realityserien Million Dollar Listing Los Angeles följer stjärnmäklaren Josh Flagg och hans hungriga kollegor som alla tjänar stora pengar på att förmedla lyxvillor i Hollywood, Malibu och Beverly Hills. Här betraktas bostadsaffärer i tiomiljonersklassen som en naturlig del av vardagen och dessa obevekliga agenter vet allt om hur man maximerar värdet i Los Angeles mest exklusiva områden.

Filmer och dokumentärer på C More i december

Sweat (2020) – premiär 1 december
Vem behöver vänner när man har 600 000 följare? Sylwia Zając är en känd polsk influencer inom fitnessvärlden. Hon är beundrad, omgiven av lojala anställda och har hundratusentals följare på sociala medier. Men en dag gör hon ett inlägg som visar upp en spricka i den perfekta fasaden och erkänner att den virala framgången har ett pris. Ensamhet. Polskt-svenskt drama i regi av Magnus von Horn som debuterade med uppmärksammade Efterskalv.

Hope Gap (2019) – premiär 1 december
Brittiskt familjedrama om Grace och Edward som varit gifta i 29 år. När sonen Jamie hälsar på i deras hus vid havet berättar Edward att han ska lämna Grace. Huvudrollerna i Hope Gap spelas av Anette Bening och Bill Nighy, och för manus och regi står författaren William Nicholson som Oscarnominerats för sina manus till Shadowlands och Gladiator.

Friends With Money (2006) – premiär 1 december
Varm och träffsäker relationskomedi om fyra väninnor som tvingas ifrågasätta sina livsval när de närmar sig medelåldern. Tre av dem är gifta och ägnar sig mest åt karriär, shopping och välgörenhet. Men en av dem är singel och arbetar som städerska och har halkat efter i livet. I rollerna syns Jennifer Aniston, Frances McDormand, Catherine Keener och Joan Cusack.

Spring Uje spring (2020) – premiär 2 december
Självbiografisk berättelse av och med musikern Uje Brandelius vars liv tar en oväntad vändning när han får diagnosen Parkinsons. Vi får följa honom och familjen i vardagslivet under ett par sommarveckor i stockholmsförorten Bredäng. Uje och hans familj spelar sig själva i filmen som är regisserad av Henrik Schyffert. Spring Uje spring vann tre Guldbaggar - bästa film, manus och manlig huvudroll.

The Karate Kid (1984) – premiär 2 december
Tonårige Daniel flyttar till Reseda, Kalifornien med sin mamma men blir måltavla för skolans busgäng som tränar aggressiv kampsport. Men den oansenlige vaktmästaren i hans lägenhetskomplex, Mr. Miyagi, visar sig besitta dolda talanger och ger honom såväl karate- som livslektioner. Klassisk underdog-historia från 1984 som blev en världssuccé och fick tre uppföljare, en nyinspelning 2010, och senast en tv-serie i Cobra Kai. I rollerna syns Ralph Macchio, Noriyuki "Pat" Morita och Elisabeth Shue i sin filmdebut. För regin stod John G. Avildsen som tidigare gjort succé med en annan underdog-berättelse; "Rocky".

The Karate Kid II – premiär 2 december
Amerikansk kampsportsfilm med Ralph Macchio och Pat Morita. Den andra filmen om den mobbade pojken Daniel som med hjälp av karatemästaren Miyagi tar revansch på sina plågoandar. Efter Daniels succé i den lokala tävlingen nås Miyagi av ett allvarligt besked från sitt hemland Japan. Han reser dit för att göra upp med det förflutna - och Daniel följer med.

The Karate Kid III – premiär 2 december
Amerikansk kampsportsfilm med Ralph Macchio och Pat Morita. Daniel och Miyagi hotas än en gång av John Kreese, den onde karatetränaren som förnedrades i samband med den tävling som Daniel vann. Nu har Kreese tagit hjälp av den hänsynslöse affärsmannen Terry, som också är kampsportsmästare. Tillsammans ska de återinrätta Cobra Kai och göra livet surt för Daniel och Miyagi.

The Karate Kid (2010) – premiär 2 december
Ny version av 80-talsklassikern med samma namn där vi möter 12-årige Dre Parker som flyttar med sin mamma till Kina. Han börjar i en ny skola där kulturkrocken snart blir ett faktum och det blir inte bättre av att han blir kär i klasskamraten Mei Ying, vilket väcker översittaren Chengs vrede. Den utstötte Dre blir dock vän med skolans vaktmästare Han, som visar sig vara en mästare i kung fu och börjar lära honom ett och annat. Huvudrollerna i detta actiondrama spelas av Jaden Smith, actionlegenden Jackie Chan och Taraji P. Henson.

The Taking of Pelham 1, 2, 3 (2009) – premiär 3 december
Actionmästaren Tony Scott ("Man on Fire", "Top Gun") tar med sig favoriten Denzel Washington och John Travolta på en hisnande färd i New Yorks tunnelbana. Mitt på eftermiddagen kapar beväpnade män ett tåg och hotar att döda gisslan om de inte får tio miljoner dollar inom en timme. Trafikledaren Walter blir av en slump en nyckelperson i dramat när kaparna insisterar på att endast tala med honom.

Striking Distance (1993) – premiär 3 december
Actiontät thriller med Bruce Willis som Tom, en mordutredare vars far dödas av en gäckande seriemördare. Tom bryter mot kårens hederskodex när han antyder att mördaren kan vara polis. Han degraderas till kustpolis och får en ny partner (Sarah Jessica Parker från ”Sex and the City”). När en rad kvinnor i hans närhet hittas döda inser han att mördaren är tillbaka – och Tom blir själv misstänkt.

Closer (2004) – premiär 4 december
Mike Nichols (”Mandomsprovet”) har regisserat detta prisbelönta drama från 2004 om fyra människor och deras komplicerade relationer till varandra. Jude Law spelar Dan som har svårt att välja mellan sin klängiga flickvän Alice (Natalie Portman) och den kyliga Anna (Julia Roberts). Anna slits i sin tur mellan Dan och hårdingen Larry (Clive Owen). Filmen bygger på Patrick Marbers rosade pjäs.

Tigrar (2020) – premiär 4 december
Tigrar är en resa på liv och död genom den moderna fotbollsindustrin - en film om fotboll, kärlek och att jaga den stora drömmen. Det här är berättelsen om hur den 16-årige talangen Martin Bengtsson såldes till en italiensk storklubb, en barndomsdröm som skulle bli en iskall mardröm. Det rosade sportdramat bygger på Bengtssons självbiografi I skuggan av San Siro och för regin står Ronnie Sandahl.

Things we do for Love (2013) – premiär 4 december
Finskt drama om kärlekens virrvarr. Den blyge fotografen Toivo är på resande fot i undersköna Lappland, då han träffar Ansa, som han blir blixtförälskad i. Passionen uppslukar honom, men det är fler än Toivo som svärmar kring den vackra Ansa - hon har både en före detta make och en svåger som tappar allt förnuft och sans i hennes närhet. Men vad vill hon själv?

The Case Against Cosby – premiär 6 december
I januari 2004 blir Andrea Constand drogad och sexuellt utnyttjad av den världskände komikern Bill Cosby. Efteråt inleds en 15 år lång kamp för rättvisa, och av alla de 63 kvinnor som träder fram i fallet Cosby är Andreas vittnesmål det enda som leder fram till en fällande dom. Hör hennes berättelse i denna tudelade dokumentär med bland andra Andrea Constand, åklagare, journalister och experter.

Brainwashed: Camera-Sex-Power (2022) – premiär 8 december
Uppmärksammad dokumentär där filmmakaren Nina Menkes utforskar hur filmspråket objektifierar kvinnliga rollfigurer och vilken påverkan det får på kulturen och samhället - i allt från sexuella trakasserier till våld mot kvinnor. Genom klipp från hundratals kända filmer - från Hitchcock till Suicide Squad - visar hon hur filmfotot skiljer på kvinnor och män och speglar maktstrukturerna i samhället.

Artic Dogs – premiär 15 december
Animerat familjeäventyr om fjällräven Swifty som jobbar i postrummet i en arktisk småstad, men drömmer om att bli en av Järnjyckarna - de tuffa husky-kurirerna som levererar i alla väder. Han gör ett försök att visa att han klarar jobbet men det går tyvärr inget vidare. Men när det onda geniet Otto von Dix dyker upp och hotar att smälta polarisen är det bara Swifty som kan stoppa honom.

Sagan Stenmark – premiär 15 december
Med två OS-guld, fem VM-guld och 86 världscupssegrar är Ingemar Stenmark en av Sveriges främsta idrottsstjärnor. Hur blev han så bra? Den här dokumentärserien följer framgångssagan från slalombacken i Tärnaby via världscupsegrar och OS i Lake Placid fram till tiden i Monaco. Tillsammans med vänner, familj och konkurrenter berättar Stenis öppet och avskalat om den fantastiska karriären.

The Last Letter from your Lover (2020) – premiär 16 december
Romantiskt drama om två kvinnor i olika tider som blir fängslade av några gåtfulla kärleksbrev som båda hittar av en slump. Jennifer är en hemmafru på 1960-talet som upptäcker dem efter en olycka där hon drabbades av minnesförlust, medan Ellie är en journalist i dagens England som börjar söka efter historien bakom dem. Sista brevet från din älskade bygger på den bästsäljande boken av Jojo Moyes.

Annette (2021) – premiär 19 december
Egensinnig musikal om komikern Henry och sångerskan Ann som i rampljusets sken är det perfekta paret. När de får dottern Anette, som har en mycket speciell gåva, kommer deras liv att förändras för alltid. För regin står den excentriske Leos Carax (De älskande på Pont Neuf, Holy Motors) och för manus och musik står bröderna Russell och Ron Mael, mer kända som bandet Sparks.

Wrath of a Man (2021) – premiär 22 december
Actionthriller om Patrick "H" Hill (Jason Statham), som är ny säkerhetsvakt för en firma vars pansarbilar fraktar stora pengar runt Los Angeles. Hans kollegor ska få sig en överraskning när en värdetransport blir attackerad av rånare och H visar upp sällsynt dödliga förmågor. Wrath of Man återförenar Statham med regissören Guy Ritchie efter Snatch, Revolver och Lock Stock and Two Smoking Barrels.

Utvandrarna (2021) – premiär 25 december
Utvandrarna är ett storslaget äventyrsdrama efter Vilhelm Mobergs odödliga klassikersvit. I 1800-talets Småland konfronteras Kristina och Karl Oskar med motgång efter motgång hemma på sin gård. I väst, över det stora havet, hörs berättelser om en ny värld. Efter en familjetragedi väljer det sorgtyngda bondeparet slutligen att lämna Sverige och följa sina drömmar ihop med några andra från bygden.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy – premiär 30 december
Det är 1970-tal och Ron Burgundy är San Diegos kändaste nyhetsankare. Ron har inget emot kvinnor på redaktionen så länge de håller sig till att rapportera om saker som mode och matlagning. Men så får han en ny kvinnlig kollega, Veronica Corningstone, som rör om ordentligt i hans mansdominerade värld.  Komedisuccé med Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd och Steve Carell.

Anchorman: The Legend Continues – premiär 30 december
Anchorman 2: The legend continues är en amerikansk komedi från 2013. Ron var under 1970-talet San Diegos främste nyhetsankare och en legend. Nu bor han med sin familj i New York och hans fru Veronicas karriär blomstrar medan han själv har fått sparken. Efter en tid med ströjobb får han ett erbjudande han inte kan tacka nej till, att starta New Yorks första nyhetskanal som sänder dygnet runt.

Serier på C More i december

In the Dark, säsong 3 – premiär 1 december
Under två säsonger har blinda Murphy gått från att vara en lat receptionist till en berusad detektiv som jobbar för en drogförsäljare. Nu är hon dessutom en kvinna på rymmen. När den tredje säsongen inleds tvingas Murphy, Jess, Felix och Max göra några livsomvälvande val efter att Josh fått reda på deras inblandning i hans fall.

Flack, säsong 1-2 – premiär 1 december
Robyn bor i London och är en minst sagt dedikerad PR-agent. Det är hennes jobb att ordna upp andra människors liv och avstyra potentiella kändisskandaler, men samtidigt brottas hon med stora problem privat. Som tur är står alltid byråchefen Caroline och bästa vännen Eve redo att stötta upp när det krisar som mest. Flack är en brittisk dramakomedi med True Blood-stjärnan Anna Paquin.

Moonshine, säsong 2 – premiär 7 december
Moonshine är räddat och familjen Finley-Cullen ser fram emot en ny era utan inblandning i diverse olagligheter, men kommer det att hålla? I den andra säsongen dejtar Lidia den tvivelaktige mc-knutten Gale, samtidigt som hon finner en ny allierad i sina döda faster Felicia. Sammy börjar söka efter sin biologiska mamma och Ryans alkoholism fortsätter att skapa problem för hans nära och kära.

Law & Order: Organized Crime, säsong 3 – premiär 14 december
Den tredje säsongen bjuder liksom förra gången på tre större fall fördelade på sex till åtta avsnitt vardera. När säsongen inleds är New York på god väg att få sitt första kasino, men teamet inser snart att allt inte står rätt till med bygget. Bell brottas med en alltmer nära förestående skilsmässa och samtidigt gäckas staden av ett farligt kriminellt gäng som utger sig för att vara poliser.

Kommissarie Hautalehto: Iskall omfamning – premiär 20 december
Kommissarie Antti Hautalehto ställs inför ett komplicerat fall när unga män börjar drunkna i den finska småstaden Borgå. Nästan varje vecka hittas en ny kropp i floden, och snart får Hautalehto anledning att misstro sina egna poliskollegor. Kommissarie Hautalehto: Iskall omfamning är baserad på Christian Rönnbackas bästsäljande deckarroman Hautalehto: Kylmä syli.

Julfilmer – premiär 1 december

Chateau Christmas
Christmas by the Starlight
Good Morning Christmas!
A Nashville Christmas Carol
On the 12th Date of Christmas
Project Christmas Wish
A Timeless Christmas
Once Upon a Christmas Miracle
Christmas Cookies
Christmas in Evergreen: Letters to Santa
Switched for Christmas
A Heavenly Christmas
The Christmas Train
Christmas Connection
Write Before Christmas
Christmas Joy
Rocky Mountain Christmas

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår