Nyhet Smarta hem

Värm när elen är billig

Nu kommer Tado med en lösning för sina smarta termostater kallad Balance.

Annons:

Inom elbilsvärlden är det ganska vanligt att man laddar hemma när det är som billigast, och det finns även laddboxar som kan styra laddningen baserat på eltaxan och sköta det hela med automatik.

Nu kommer Tado med en liknande lösning för sina smarta termostater kallad Balance. Tjänsten söker aktivt efter de tidpunkter på dagen när energin är billig och ser till att termostaten slår av vid dyra toppar, vilket ska kunna minska kostnaderna med upp till 38 procent enligt företagets danska prisexempel.

– Om Europa ska lyckas med energiomställningen måste vi även anpassa efterfrågan till det utbud som är tillgängligt. Tado Balance parerar hemmets energiförbrukning med aktuell tillgänglighet och banar på så sätt vägen för att energin kan omfördelas och räcka till fler, säger Christian Deilmann på Tado.

Tado Balance är en tjänst som håller koll på tidstarifferna och kan styra Tado-utrustning. Tjänsten kan provas en månad gratis och kostar därefter kring 300 kr om året att använda.

tado.com.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår