pressrelease Film tv-serier

på BritBox i maj

Nya och exklusiva serier.

Annons:

 

Arthur: A Life with the Royal Family

Onsdag 3 maj, Dokumentär (1 x 75 min)

Arthur Edwards, den legendariska kungliga fotografen, är berömd för att ha tagit några av de bästa bilderna på den kungliga familjen genom tiderna när han arbetade för en av Storbritanniens mest kända tidningar, The Sun.

I mer än 40 år har han fångat nyckelmedlemmar i den brittiska kungafamiljen på bild och har ägnat decennier åt att kartlägga deras toppar och dalar. Lördagen den 6 maj 2023, kommer han att uppnå en livslång dröm: nämligen att få fotografera kröningen av Kung Charles III.

Under fyra decennier har Edwards åkt med dem, vart kungafamiljen än reste, och har närvarat på mer än 200 kungliga turnéer i 120 länder. Han har varit bakom linsen vid sju begravningar och sju kungliga födslar.

I Arthur: A Life with The Royal Family, berättar Edwards sin egen personliga historia samtidigt som han avslöjar hur han utvecklade en långsiktig och förtroendefull relation med familjen där han byggde upp en vänskap med kung Charles III och drottninggemålet Camilla. Något som gjort att han lyckats fånga många unika och intima ögonblick under de senaste 45 åren, från glädjen över bröllop till förlustens hjärtesorg.

Den här dokumentären fångar ikoniska bilder av drottning Elizabeth II, Diana, William och Kate, Harry och Meghan, och naturligtvis kung Charles III, tillsammans med bilder på kungligheterna med Edwards.

 

Kung Charles III: Kröningen

Live & On-demand Lördag 6 maj live från 10:00 CET

Kröningen av kung Charles III och drottning Camilla äger rum lördagen den 6 maj. BritBox bevakning omfattar det direktsända specialprogrammet Kung Charles III: Kröningen, som produceras av ITN och leds av Tom Bradby och Julie Etchingham, vilket ger tittarna en plats på första parkett vid den historiska händelsen.

Programmet sänds från Canada Gate i London med Buckingham Palace ikoniska balkong som bakgrund. Efter att direktsändningen avslutats kommer tittarna att kunna se hela programmet, plus en speciell en-timmes show med alla höjdpunkter. Hela programmet och höjdpunkterna kommer att finnas tillgänglig strax efter direktsändningen avslutats.

Kröningen kommer att äga rum i Westminster Abbey i London och gudstjänsten, som leds av ärkebiskopen av Canterbury, kommer att spegla den brittiska monarkens roll i dag och blicka framåt, samtidigt som den har sina rötter i långvariga traditioner och festligheter.

 

Hope Street Säsong 2 

Onsdag 31 maj, Kriminaldrama (10 x 60 min, 2022)

Sex månader efter den första säsongens cliffhanger-final, introducerar säsong två en ny detektiv, Al Quinn (Stephen Hagan – Risen), som kämpar med att leverera på jobbet samtidigt som han uppfostrar sin viljestarka dotter. Amara Karan (The Night Of, The Darjeeling Limited, Goodness Gracious Me) gör rollen som Leila Hussain, den första muslimska polisen i den fiktiva staden Port Devine på Nordirland.

Varje avsnitt av Hope Street innehåller en fristående brottshistoria och fortsätter följa Leila och hennes kollegor när de tar itu med en rad frågor i den vackra kuststaden. Hope Street består av en rollbesättning som inkluderar Ciaran McMenamin (Primeval), Niamh McGrady (The Fall), Kerri Quinn (Coronation Street) och Aaron McCusker (Shameless). Första säsongen tillgänglig på BritBox nu.

 

Kommer också till tjänsten i maj

McDonald & Dodds – Säsong 3

Onsdag 17 maj, Kriminaldrama (3 x 120 min, 2022)

McDonald & Dodds innehåller samtida kriminalhistorier som berättas med flärd och humor. Serien följer undersökningarna av en omatchad detektivduo mot den pittoreska bakgrunden av Bath, en av Storbritanniens mest traditionella städer.

Den mest ambitiösa kriminalkommissarien McDonald har bytt ut Londons elaka gator mot att göra framsteg i karriären. En tuff, driven polis, hon knäcker fall genom ren viljekraft, men när hon samarbetar med den tysta och tillbakadragna veteranen sergeant Dodds hamnar paret i en konflikt över deras olika inställning till polisarbetet och till livet. Men till slut bilder de ett underhållande och effektivt partnerskap och inser att deras olikheter kan vara en styrka när de ska lösa mysterier.I den tredje säsongen ställs de inför tre nya mordmysterier som de behöver lösa.

I första avsnittet hittas ung kvinnas kropp i en livlig park mitt på dagen; i det andra avsnittet mördas en begåvad Formel 1-förare medan han tränas och i den tredje delen hittas en framgångsrik affärsman död i en grund grav i Bath. I rollerna hittas Jason Watkins (The Crown, W1A) och Talia Gouveia (Cold Feet). De två första säsongerna McDonald & Dodds finns tillgängliga på BritBox nu.

 

Kommer till BritBox i juni

The Ipcress File – Exklusiv serie på BritBox

Onsdag 14 juni,Kriminaldrama (6 x 60 min, 2022)

Med en fantastisk rollbesättning, starka karaktärer och en berg-och-dalbana av vändningar, är The Ipcress File en elegant spionhistoria som utspelar sig på 1960-talet mitt i kalla krigets laddade atmosfär.

Harry Palmer (Joe Cole – Gangs of London, Peaky Blinders, Skins), en brittisk armésergeant som blev fifflare på svarta marknaden, är en man som bara agerar efter personlig vinning, men när lagen kommer i kapp honom så stannar allt. Då kommer en gentleman från den brittiska underrättelsetjänsten med ett förslag; För att undvika fängelse måste Harry bli en spion.

Från Berlin till London, Beirut till Stilla Havet ger Harry ut på sitt första hemliga uppdrag, ett världsäventyr med bortförda vetenskapsmän, hjärntvätt, förräderi och en oklok romans. Den här motvilliga spionen kanske inte njuter av sitt nya jobb – men han är jävligt bra på det.

Den djärva tolkningen av The Ipcress File samlar en enastående brittisk ensemble bestående av Tom Hollander (The Night Manager, The King’s Man, In the Loop), Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody, Murder on the Orient Express, Why Didn’t They Ask Evans?), Ashley Thomas (NYPD Blue, Top Boy) och David Dencik (Chernobyl, McMafia).

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår