Nyhet

Nya Sonos-högtalare

I och med lanseringen av två nya högtalare, går den amerikanska multirumsspecialisten Sonos verkligen in i en ny Era (!), då de nya högtalarna innehåller många nyheter för märket.

 


De båda högtalarna heter Era 300 respektive Era 100 och bygger båda på en helt ny, teknisk plattform.

För första gången lanserar Sonos nu Bluetooth-funktion (5.0) på högtalare utan batteridrift, där Bluetooth alltså är tänkt att även användas hemma. På nätverkssidan av det hela, har man adderat stöd för WiFi 6 för maximal framtidssäkerhet, samtidigt som stand-by-förbrukningen sänkts avsevärt och man använder en stor andel återvunnet material i de båda högtalarna.

Gemensamt är också utökade styrmöjligheter direkt på högtalarna, med en ny, kapacitiv volymstyrning men också exempelvis spårhopp och gruppering av högtalare.

På baksidan finns en knapp för Bluetooth-parning men också en USB-C-kontakt, där man kan koppla in en adapter för en extra signalkälla som exempelvis en skivspelare, och/eller kabelkoppla högtalaren till nätverket (adapters för detta säljs separat).

Men den kanske största och även den gemensamma nyheten, är en något enklare form av bolagets Truplay-funktion för att maximera ljudkvaliteten, som på Era 100 och 300 kan göras med de inbyggda mikrofonerna och appen, även i Android.

Era 300 är faktiskt en allt-i-ett-högtalare för såväl stereo- som Atmos-återgivning, vilket åstadkoms genom två sidoriktade basar, två sidoriktade och en framåtriktad diskant, men också en uppåtriktad diskant med hornladdning, för att styra ljudet på bästa sätt. Eller spridningslins, ska man kanske säga.

Era 100 bygger vidare på Sonos One men adderar ännu en diskant för stereoåtergivning och ett något större baselement. Sonos One SL utan mikrofon kommer finnas kvar i sortimentet.

De båda nya högtalarna är precis som vanligt fullt ut aktiva och har därmed utrustats med sex respektive tre förstärkarsteg och båda kan par/stereo-kopplas för en ännu mer helmatad musikåtergivning.

Med Era 300 kan man dessutom för första gången bygga ett fullskaligt Atmos-system med ljudlimporna ARC eller Beam gen 2 där framme och Era 300 som surroundhögtalare.

De nya högtalarna börjar säljas 28 mars och priserna kommer ligga på 3 399 kronor för Era 100 och 5 999 kronor för Era 300.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår