Test spel

Traditionell krigskjutare mot nya marker

Sedvanlig krigsföring byts ut mot en sorts modern tjuv- och polisfight. Pansarvagnarna och helikoptrarna är borta och tempot har skruvats upp något, åtminstone i multiplayerdelen. 

Av Christian Moberg

64 spelare samtidigt i en Team Deathmatch är både hysteriskt och riktigt roligt på samma gång. Tillsammans med många spelsätt och stora och schyssta banor kommer det att underhålla minst lika länge som Battlefield 4 gjorde.

Grafikmotorn är den vi är vana vid sedan Battlefield 4 och även om den kanske inte är superny står den sig bra. Pressen var stor på EA när det blev dags att lansera Battlefield Hardline med tanke på hur mycket skit som hälldes över Battlefield 4 på grund av alla buggar och den undermåliga online-kodningen.

Här har man lärt sig en läxa, Hardline fungerar snudd på felfritt. Spelkänslan sitter som en smäck, klockren vapenhantering och ljudet är lika imponerande som vanligt. Kampanjen bjuder på härlig omväxling, där man gått från det gamla vanliga upplägget i krigsmiljö och bjuder här istället på en mer hårdkokt snuthistoria. Mer likt ett avsnitt CSI än Rädda menige Ryan.

Det utspelar sig i ett Miami som svämmar över av droger eftersom mexikanska kartellen försöker expandera. Detta måste givetvis stoppas. Som grädde på moset stöter vi på korrupta poliser och annat tvivelaktigt beteende från nära poliskollegor. Med andra ord en väldigt klassisk snutfilmshistoria.

Det nya episodbaserade upplägget delar av spelet i kapitel och ger teveserie-känsla. När vi stängt ner spelet för kvällen, och dagen efter sätter oss för att spela igen, så får vi en kort recap på vad som hände senast. Allt för att inte glömma av storyn och tappa intresset. Ett grepp som fungerar bra.

Det går även att, istället för att skjuta sig igenom uppdragen, smyga runt och arrestera fiender, vilket premieras i form av välbehövliga gadgets och uppgraderingar. En mer laglig väg att ta hand om knarksmugglare och deras underhuggare helt enkelt.

Detta tvingar dig att ta mer taktiska beslut och skapar god variation mot Battlefields vanliga fullt ös medvetslös. Battlefield Hardline är ingen revolution men det blåser likväl lite ny luft i en serie som verkligen behöver det, och för fansen är detta såklart ett självklart köp. 

BATTLEFIELD HARDLINE            

Genre: FPS
Utvecklare: Visceral Games
PEGI: 18
Testat på: Xbox One

Spelglädje 4/5
Grafik 3/5
Ljud 3/5
Online 4/5

Totalt 4/5

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår