spel

BIOSHOCK COLLECTION

Vissa remastrade spelsamlingar är mer efterfrågade än andra!

Av Christian Moberg

När det kommer till tre fps-pärlor som utspelar sig i undervattenstaden Rapture och avslutas högt uppe bland molnen i staden Columbia, så har fansen bönat och bett om en nyutgåva med alla tre spelen.
Detta får vi här tillsammans med DLC-paketen som släpptes när det begav sig, och som alla håller hög kvalitet. Blind Squirrel Games som samarbetade med numera nedlagda studion Irrational Games på den tredje och sista delen i trilogin står bakom denna finputsade samlarutgåva som springer på i härliga 1080p och stabila 60fps.


Bioshock må ha haft sina upp och nedgångar över dessa tre spel, där många ifrågasatte placering av historien i sista delen bland molnen och längtade tillbaka till den djupt under ytan belägna staden Rapture.
Inte mycket stod rätt till när vi för första gången fick ta den mystiska ubåten ner under ytan för flera år sedan och sedan. Det är dock inte särskilt mycket nytt förutom tekniska förbättringar och att alla DLC som jag redan berättat, ingår.
Vi ska fortfarande besegra Big Daddys och ta hand om Little Sisters för att ta reda på vad som egentligen hände när Rapture mötte sitt förfall, och avsluta historien uppe bland molnen och staden Columbia som introducerade möjligheten att flyga fram på räls i luften.
Vi ska uppgradera våra "plasmider", alltså specialkrafterna vi har till hands som kan skjuta elektricitet, och mycket annat.
Tre stycken fantastiskt bra spel i ett och samma paket med något skarpare grafik tillsammans med tilläggspaketen Burial at Sea, Clash in the Clouds, Columbias Finest, Minervas Den, Protector Trials, Museum of Orphanded Concepts och Challange Rooms ger oss rejält med innehåll.


Andra spelets multiplayer-läge har blivit exkluderat men det är det nog få som sörjer. Jag tackar och tar emot Bioshock Collection med ett leende på läpparna, och för er som inte redan avnjutit dessa spel är det ett ypperligt tillfälle att göra så nu när tv-spelens högsäsong är här, få spel passar bättre i höstmyset.


BIOSHOCK COLLECTION 

Genre: Action
Utvecklare: Blind Squirrel Games, Irrational Games
PEGI: 18
Testat på: PS4

 

Spelglädje 8/10
Grafik 8/10
Ljud 8/10
Online nej

Totalt 8/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår