pressrelease

THE MARTIAN VR EXPERIENCE

Exekutivt producerad av Ridley Scott och regisserad av Robert Stromberg - Ett interaktivt, uppslukande äventyr som tar oss till Mars

Stockholm den 14 november, 2016


Fox Innovation Lab, Twentieth Century Fox forsknings- och utvecklingscenter i samarbete med RSA Films och Virtual Reality Company, meddelar idag att deras första kommersiella projekt inom virtuell verklighetsupplevelse -The Martian VR Experience - kommer att finnas tillgängligt den 15 november för PlayStation®VR (PS VR), som nyligen lanserats för PlayStation®4 (PS4 ™) och HTC Vive ™ på Steam®.

Ridley Scott är exekutiv producent för projektet och Robert Stromberg har regisserat The Martian VR Experience, ett interaktivt och uppslukande äventyr där vi som betraktare får ta del av upplevelsen ur astronauten Mark Watneys perspektiv, i hans kamp för att överleva på Mars. Användaren kan flyga in över Mars yta, styra tyngdlöst genom rymden, köra en Rover och uppleva andra nyckelscener från succéfilmen, i en 360-graders virtuellt verklig miljö.
"Jag har alltid försökt närma mig filmskapandet med ambitionen att förmedla en uppslukande upplevelse. Med de verktyg inom virtuell verklighet som nu finns tillgängliga för oss kan vi höja ribban ännu högre. Publiken kan idag uppleva berättandet på sätt som vi tidigare bara kunnat drömma om", säger Ridley Scott, exekutiv producent för The Martian VR Experience och medgrundare av RSA Films. "Mars har aldrig varit närmare än nu och jag är så glad att vi kan bjuda in människor till The Martian VR Experience."
"Virtual Reality förändrar vår upplevelse av filmunderhållning - människor kan vara betraktaren och nu även delta i handlingen", säger Robert Stromberg, regissören av The Martian VR Experience, grundare till och kreativ chef för The Virtual Reality Company. "Med The Martian VR Experience kunde vi ta Ridleys filmiska vision och skapa en uppslukande VR-upplevelse som ger människor möjlighet att vara Mark Watney, möta hans strider och uppleva hans framgångar, som om de var en del av filmen."
"The Fox Innovation Lab ligger i framkant av utvecklingen av virtuell verklighet som ett nytt berättarmedium", säger Mike Dunn, VD, Twentieth Century Fox Home Entertainment och Fox Innovation Lab. "The Martian VR Experience är ett bevis på möjligheten för filmskapare att få kontakt med publiken på nya och djupare sätt."


The Fox Innovation Labs mission är att driva utvecklingen av innovativ teknik och nya konsumentupplevelser i alla format och distributionsmodeller. Det banbrytande utvecklingscentret har ett nära samarbete med produktion, marknadsföring och distribution i alla divisioner.
Efter framgången med Fox första VR-upplevelse, med Reese Witherspoon för filmen Wild, valde Fox Innovation Lab Ridley Scotts The Martian för sitt första kommersiella VR-projekt.
The Martian VR Experience debuterade på 2016 Consumer Electronics Show (CES), valdes ut till det prestigefyllda New Frontier Program vid Sundance och mottog priserna Cannes Silver Lion, Digital Craft och Association of Independent Commercial Producers (AICP) Next VR Award.


The Martian VR Experience är tillgänglig för PS VR och HTC Vive och har ett rekommenderat butikspris på 149 kr.

För mer information besök FoxVRExperiences

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår