pressrelease

WOMEN IN HORROR är tillbaka!

För åttonde året firas Women in Horror Month internationellt. I februari.
I Sverige firar vi hela februari och avslutar firandet med att hålla en minifestival i början av mars, närmare bestämt 4-5 mars.

Monsters of Film fortsätter att hylla alla kvinnliga skräckskapare, tillsammans med nätverket WOMEN IN HORROR MONTH, som firas föver hela världen. Från USA till Japan och Tyskland, och så klart även Sverige.

Panelsamtal - skräck i konsten
Lördag 4/3 kl 13 - Klarabiografen
Vad har kvinnor som jobbar med skräck inom konsten för inspiration, möjligheter, bakgrund, svårigheter, information, utveckling, tankar och framtid? Hur ser deras konst ut? Följ med oss på denna ingående och inspirerande paneldiskussion kring skräck då och nu, och de kvinnor som har varit med och banat väg för hur konst och kultur ser ut idag. Tillsammans med en bråkdel av alla de kvinnor som finns och verkar här mitt bland oss diskuterar vi och ser på skräck inom konsten.

Short Film Selection
Söndag 5/3 kl 13 - Klarabiografen
Fem finfina skräckfilmer, av kvinnliga filmskapare, från hela världen. Ihopplockade och utvalda av Monsters of Films egen skräckfilms-ciceron Anna Olsen. Tatueringar, 80-talsvideoskräck, julfirande, läckande kranar och gammal hederlig svartvit Hollywoodskräck á la 30-talet.

Filmprogram
Lördag och söndag 4-5/3 från kl 15 - Klarabiografen
Det är omöjligt att vara mer nöjd med det program med långfilmer vi kan presentera för årets Women in Horror. Vi hade ett mål och lyckades få till varenda en av de filmer vi ville ha. Eller vad sägs om omtalade antologin XX, Claire Denis "klassiker" TROUBLE EVERY DAY, skandalomsusade RAW (slutsåld) och Alice Lowes PREVENGE (visas tillsammans med Stockholms feministiska filmfestival på Zita).

WOMEN IN HORROR hålls på Klarabiografen i Kulturhuset (Sergels torg, Stockholm).
Biljetter kan köpas via Klarabiografen eller monstersoffilm.se

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår