spel

WATCH_DOGS 2

Hacktivisterna Deadsec är tillbaka för att en gång till försöka släcka ner det största hotet mot den personliga integriteten vi hittills upplevt.

Efter att ctOS släcktes ner i det första Watch_Dogs för tre år sedan tog det inte lång tid förrän onda storföretag såg chansen att förbättra programmet ytterligare och återlansera ctOS 2.0. Än mer påträngande och förödande för den personliga friheten. Detta program samlar information från alla dina elektroniska, uppkopplade maskiner och skapar en komplett profil på dig och alla du känner, delar liv med och någonsin träffat. Sen kan dessa i värsta fall säljas vidare till högstbjudande och användas på diverse lagliga och mindre lagliga sätt.

I denna uppföljare får vi stifta bekantskap med en ny huvudperson vid namn Marcus Holloway som i början på spelet blir rekryterad av storebrors värsta fiende, Deadsec. Tillsammans med hackerpolarna börjar nu projektet "återta integriteten" genom att samla följare som tillsammans kommer bidra till att slå ut ctOS 2.0. Att tekniken nu har kopplat ihop precis allting i världen går såklart att använda till vår fördel när vi strosar runt på San Franciscos gator till fots, eller körandes i bilar och motorcyklar. Allt går att hacka och på så sätt skapa explosioner, elektriska stötar och en massa annat roligt. Lampor går att tända och släcka, likaså trafikljus och dörrar och går att stänga och öppna. Bäst av allt är att allt eftersom vi uppgraderar våra prylar öppnas fler och fler möjligheter upp. Snart kan vi ta kontroll över andra fordon på avstånd, hacka kameror och telefoner på information och så vidare.


Ubisoft har förbättrat själva hacking-elementet avsevärt sen sist, och grafiken har såklart också fått sig ett uppsving. Vår huvudperson är också betydligt mer underhållande att spela än stelpinnen i ettan var. Något som dock inte förbättrats är bilåkningen som är fullkomligt horribel. Det känns lite som arkadliret Crazy Taxi som fanns att lira på Segas arkadmaskiner för ungefär tjugo år sedan, vilket inte riktigt är menat som en komplimang. Att köra bil är lite som att styra en inoljad vattenballong, utan någon som helst tyngd eller körkänsla. Väldigt tråkigt då det såklart blir en hel del bilkörning under spelets gång på gator och torg, och just denna aspekt kunde man verkligen genomfört bättre. Det är emellertid i övrigt bra driv i storyn, bortsett från bilarna rejält underhållande gameplay och ljudmässigt precis vad man kan förvänta sig av ett spel nuförtiden. Gillade ni det första Watch_Dogs kommer ni definitivt gilla detta också, förvänta er dock inte supermycket nyheter utan snare mer av det som gjorde föregångaren bra.


WATCH_DOGS 2

Genre: Action
Utvecklare: Ubisoft
PEGI: 18
Testat på: PS4

Spelglädje 7/10
Grafik 7/10
Ljud 7/10
Online 7/10

Totalt 7/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår