Nyhet

Ljudbricka med baspondus

Från Sonos kommer nu en ny högtalare, och med tanke på hur sällan det sker är det en rätt stor grej!

Sonos har ju sedan tidigare den uppskattade PlayBar, en limpa som tillsammans med Sonos Sub och ett par Play 1 (eller 3 eller 5, både gamla och nya) kan bilda ett kompetent hemmabiosystem för vardagsrummet, och med den nya PlayBase ger man helt enkelt Sonoskunden ett alternativ till just PlayBar. Priset är detsamma, formgivningen en helt annat och även ljudet är minst sagt olika de två produkterna emellan.

Utseendet först då, där PlayBase i viss mån bygger vidare på formspråket från Play 5, men den här gången får vi inte bara en vit låda utan även vitt galler! Ja, eller svart/svart då för den som hellre vill det. Brickan är knappt 6 cm tunn, 72 cm bred och 38 cm djup, väger knappt 9 kg, och är skönt rundad. Bestyckningen är ett baselement i basreflexlåda, tre diskanter och sex mellanregister, vilket ger oss totalt 10 element och självklart också lika många slutsteg. Trueplay, Sonos iOS-baserade autokalibrering finns som vanligt ombord, liksom kontrollerna för bas, diskant och loudness. Och ja, även PlayBase levereras med loudness påslaget från fabrik.

Du kan ställa alla moderna och inte så moderna tv-apparater på den, så länge tv-vikten inte överstiger 34 kg, och i sann Sonosanda kopplar du in tv:n via optisk digitalkabel. Japp, Sonos kör vidare på det för oss obegripliga spåret utan HDMI/ARC-kontakt, och vi får ingen vettig förklaring alls när avsaknaden av HDMI-kontakt kommer upp till diskussion. Bara att gilla läget alltså, och det är en jäkla tur för Sonos att de gör det mesta annat så bra...
Basljudet från PlayBase är, tack vare en inbyggd basreflexsub, avsevärt tyngre än från en ensam PlayBar. Fast du ska såklart helst ha en extern subbas också till PlayBase, annars blir det inget biomangel! Intressantare än basåtergivningen (vi förutsätter att alla har subbas) är dock att PlayBase har en öppenhet och luftighet som saknas hos brorsan, och de två sidodiskanterna gör ett förträffligt jobb med att skapa en bred, om än diffus, scen med tv:n i mitten.
www.sonos.com

Annons:

Smådelar som tillsammans utgör innehållet i PlayBase. Notera raden med framåtriktade element (diskant i mitten och tre mellanregister på varje sida) samt subbasen.
En tidig test av bestyckningen.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår