pressrelease

Nya serier, kvalitetsfilm och återvändande storfavoriter

Vi återvänder till Fargo, denna tredje del utspelar sig 2010 och vi ser Ewan McGregor i en dubbelroll. Andra efterlängtade återvändare är nya säsonger av Bosch, Veep, Silicon Valley och den avslutande säsongen av The Leftovers.

Nya serier som rullar ut är Guerilla, Dimension 404, Clique och Berlin Station.

Filmfest blir det också, med premiären av The Immortal Life of Henrietta Lacks med Oprah Winfrey i huvudrollen. Och mycket mer.


DIMENSION 404
Premiär 5 april

Sci-fi-antologiserie från Hulu om den digitala tidsålderns underverk och fasligheter. Med nätets ökända felkod “404” som drivande grund siktar Dimension 404 på att lyfta fram händelser och berättelser som inte kunnat förklaras. Tänk om en obskyr tecknad serie döljer svaret på tidsresor? Tänk om energidrycker orsakat apokalypsen? Dessa och många andra mysterier avhandlas i sex fristående entimmesavsnitt, med Lea Michele (Glee) och Robert Buckley (One Tree Hill) i första avsnittets huvudroller. De första tre avsnitten kommer samtidigt den 5 april, resterande tre varje vecka.

CLIQUE
Säsong 1, tillgänglig 10 april

Clique handlar om två barndomsvänner, Holly (Synnove Karlsen) och Georgia (Aisling Franciosi) under deras första år vid Edinburghs universitet. Georga sugs in i en liten exklusiv grupp av tjejer, ledd av läraren Jude McDermid (Louise Brealey). Holly misstänker dock snart att det finns mörka krafter bakom glamouren och hon gör vad som helst för att rädda sin kompis. Clique hade premiär på BBC Three den 5 mars, samtliga sex avsnitt blir tillgängliga på HBO Nordic den 10 april.

GUERILLA
Säsong 1, premiär 13 april

Showtimes nya limiterade serie utspelar sig under en av Storbritanniens mest explosiva perioder. Ett politiskt aktivt par sätts på hårda prov då de befriar en politisk fånge och bildar en underjordisk, radikal cell i 1970-talets London. Serien i sex avsnitt är skriven och regisserad av Oscarsbelönade John Ridley och i huvudrollen ser vi Golden Globe- och Screen Actors Guild-belönade Idris Elba.

THE LEFTOVERS
Säsong 3, premiär 17 april

Det kritikerrosade mysteriedramat kommer med sin tredje och sista säsong, bestående av åtta avsnitt.  I den här säsongen får familjerna Garvey och Murphy desperat försöka få grepp om ett  trossystem som ska kunna förklara det som inte går att förklara. Världen är fylld av en sprakande energi som förebådar att något stort är på väg att hända, en respons på den plötsliga avfärden flera år tidigare.  Vi ser Justin Theroux, Carrie Coon, Amy Brenneman och Liv Tyler i huvudrollerna och säsongen är filmad på plats i Texas och i Australien.

VEEP
Säsong 6, premiär 17 april

Den satiriska komediserien med Julia Louis-Dreyfus i huvudrollen kommer tillbaka med 10 nya avsnitt. Making history whether you like it or not. Vi följer den före detta vicepresidentens första år efter presidentskapet och Selina Meyer och hennes team gör vad de kan för att lämna ett historiskt avtryck – utan att för den skull tvingas delta i det politiska arbetet i Washington DC.

FARGO
Säsong 3, premiär 20 april

Den hyllade och mångfaldigt prisbelönade FX-serien skapad av Noah Hawley bygger på den Oscarbelönade filmen med samma namn (1996) av Joel och Ethan Coen. Serien är filmad i Calgary och den nya, tredje delen utspelar sig 2010. Ewan McGregor gör dubbelrollen som bröderna Emmit och Ray Stussy och i övriga ledande roller ser vi Carrie Coon, Mary Elisabeth Winstead och David Thewlis. Emmit är framgångsrik parkeringsplats-kung i Minnesota medans brodern Ray lever i hans skugga. Syskonrivaliteten följer en snårig stig som börjar med ett mindre brott men snart leder till mord.

BOSCH
Hela säsong 3 tillgänglig 22 april

Amazons succéserie med Los Angeles-polisens mordutredare Harry Bosch (Titus Welliver) är tillbaka. Bosch tonåriga dotter flyttar in hos sin pappa, som nu får att det dagliga ansvaret som ensamstående förälder. Efter mordet på en hemlös krigsveteran och en annan man som knutits till flera olösta mord, samt ett mordförsök på en Hollywoodregissör, står Bosch mitt uppe i sitt största fall. Säsongen baseras på Michael Connellys böcker The Black Echo och A Darkness More than Night. Säsong 1-2 finns tillgängliga på HBO Nordic.

THE IMMORTAL LIFE OF HENRIETTA LACKS
HBO-film, premiär 23 april

Oprah Winfrey och Rose Byrne gör huvudrollerna i filmatiseringen av Rebecca Skloots kritikerrosade och bästsäljande biografi med samma namn. Filmen berättar historien om Henrietta Lacks, en fattig, afro-amerikansk kvinna vars cancerceller samlades in på 50-talet och sedan användes – utan hennes vetskap -  i banbrytande medicinsk forskning. Dottern Deborah Lacks (Winfrey) får genom sina efterforskningar, med hjälp av journalisten Rebecca Skloot (Byrne), ta del av sin mors öde - en mor hon aldrig kände. 

BERLIN STATION
Hela säsong 1 tillgänglig 28 april

I detta nutida spiondrama möter vi Daniel Miller (Richard Armitage), en hemlig agent som just har kommit till CIA i Berlin. Hans uppdrag är att identifiera en känd whistleblower som går under namnet ”Thomas Shaw”. Han guidas av den utslitna veteranen Hector DeJean (Rhys Ifans) och får snart smaka på hur tufft det är ute på fältet. Ett spår av konspirationer leder till Washington och Daniels undrar om det ens är möjligt att bli densamma som förr efter en postering i Berlin.

HBO DOKUMENTÄRER

ABORTION: STORIES WOMEN TELL premiär 4 april

SAVING MY TOMORROW, del 5 premiär 5 april + del 6 premiär 23 april

WARNING: THIS DRUG MAY KILL YOU premiär 18 april

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår