spel Spelrecension

STAR WARS BATTLEFRONT 2

Det enkla faktum att Star Wars är Star Wars gör att svenska Dice redan har en klar fördel när de tog över och rebootade Star Wars Battlefront-serien.

Darth Vader, Luke, Leia, Tie Fighters, X-Wings och The Imperial March-trudilutten – alla dessa är så starkt inpräntade kulturskatter hos de allra flesta, att man ju inte kan annat än att älska allt med universumet. Nåja, nästan allt i alla fall.

Nu när vi får återvända till George Lucas fantastiska skapelse igen är det mesta intakt i fråga om den ikoniska ljudbilden och alla hjältar med röda, blå och gröna ljussablar. Upplägget är som förut med stora fighter som andas väldigt mycket Battlefield.

Inte så konstigt då Dice ligger bakom även dessa spel, men med Clone Troopers, Vader, Yoda, Kylo Ren, Rey med flera, blandat med massor av fordon, både mark och luftburna, laservapen på ännu större banor än vi blev vana vid i första spelet.

Grafiskt ser det sanslöst bra ut med knivskarp grafik och härligt levande banor, vare sig du spelar online eller den korta men ganska intressanta kampanjen. Just en enspelarkampanj var något som första spelet saknade och således blev ganska utskällt för. Detta har Dice lyssnat på och snickrat ihop en lagom underhållande historia där vi får spela båda god och ond.

Fokus ligger dock helt klart fortfarande uteslutande på online-delen, och jag tycker man har jobbat fram en betydligt mer distinkt känsla i krigandet, vapnen och fordonen, än man hade i första spelet. Trots att det såklart är laserbaserade vapen utan mycket till rekyl så känns det faktiskt ändå som att man skjuter med riktiga vapen och inte bara ett luftgevär.

Jag känner mig dock lite kluven till att man valt att blanda hej vilt från alla möjliga Star Wars-trilogier oberoende av tidsperspektiv, istället för att bara fokusera mer på en, och på så sätt skapa lite bättre helhet.

Nu kan exempelvis Rey fightas mot andra karaktärer som egentligen inte samexisterar med hennes tidslinje, något en del kanske tycker är kul, men som stör OCD-Star Wars-fanet i mig något. Star Wars är som sagt Star Wars.

Jag tycker trots spretigheten att Dice lyckas ännu bättre med uppföljaren rent spelmässigt, och ljud såväl som bild levererar skyhög kvalité rakt igenom. Detta är faktiskt något jag kommer spela betydligt mer än vad jag gjorde med första spelet, mest ack vare den förbättrade känslan i alla vapen och allt det finpolerade innehållet. 


STAR WARS BATTLEFRONT 2

Genre: Action
Utvecklare: DICE, Criterion
PEGI: 12
Testat på: Xbox One X

 

Spelglädje 8/10
Grafik 7/10
Ljud 7/10
Online 8/10

Totalt 8/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår