Nyhet Smarta hem

Google Home Assistant blir smartare

– Hej Google! Vad är det för färg på Napoleons vita häst?
– Den är vit.
– När dog han?

För Amazons Alexa och Apples Siri blir följdfrågan för mycket och de begär att frågan ställs om som en komplett fråga. Men Google Assistant klarar nu att hålla ihop en kontextuell kedja där fakta även kan hämtas från en tidigare fråga vid en följdfråga.
Just i detta fall faller dock kedjan på osäkerheten om det är Napoleon eller hästen som avses med "han", men om det vore känt att hästen var ett sto skulle Google Assistant ha förstått att det var Napoleon som avsetts och svarat på samma sätt som Siri svarar på den direkta frågan:
– Napoleon I dog den 5 maj 1821 vid 51 års ålder.
Nytt är även att Google Home kan samarbeta med andra enheter där till exempel en telefons fingeravtrycksläsare kan användas för att autentisera saker i hemassistenten, eller skicka textmeddelanden till telefonen baserat på en talad konversation.
Google Home Assistant säljs ännu inte i Sverige, men går att handla på nätet och tjänsten Google Assistant finns även i nya Google-telefoner som Pixel XL.
Amazon Alexa finns tillgänglig i Sverige via den röststyrda assistenten Echo som bland annat säljs av Conrad.
Apples Siri finns inbyggd som en del i Apples OSX och IOS där röststyrningen kan användas i alla uppdaterade Apple-enheter för att ställa frågor och få svar på svenska, eller för att röststyra ett smart hem via Home Kit.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår