pressrelease

NYHETER I MAJ

Miniserierna Patrick Melrose, med Benedict Cumberbatch i titelrollen, och C.B. Strike, baserad på böcker skrivna av J.K. Rowling samt de nya HBO-filmerna The Tale och Fahrenheit 451 får alla premiär i maj.


THE STRAIN
Säsong 3 – tillgänglig 1 maj
Tredje och näst sista säsongen av vampyrskräckdramat The Strain, skapad av Guillermo del Toro och Chuck Hogan, blir tillgänglig (10 avsnitt á 60 min) den 1 maj.

________________________________________

I'M DYING UP HERE
Säsong 2 – premiär 7 maj
Showtimes komediserie om ett antal ståupp-komikers kamp för att slå igenom i 70-talets Los Angeles är tillbaka. Ny på Goldies scen denna säsong är den trefaldigt Emmybelönade Brad Barrett (Everybody Loves Raymond, Gleason, This is Us, Fargo) i rollen som komikerlegenden Roy Martin. I övriga roller ser vi bland andra Melissa Leo, Ari Graynor, Michael Angarano och Clark Duke. Serien är exekutivt producerad av Jim Carrey och skapad av Dave Flebotte, baserad på biografin skriven av William Knoedelseder.

________________________________________

ALL NIGHT
Premiär 12 maj (alla avsnitt)
High-school-komedi från Awesomeness TV/Hulu som handlar om en grupp tonåringar som under ett övernattningsparty gör allt för att få sina återstående dagar i skolan att leva upp till sina drömmar. I rollerna bland andra Chris Avila, Brec Bassinger, Chanel Celaya, Ty Doran, Teala Dunn, Allie Grant, Caleb Ray, Eva Gutowski, Tetona Jackson, Noureen DeWulf som 'Mrs. Lewis,' Kate Flannery och Dawan Owens. All Night är skapad och exekutivt producerad av Jason Ubaldi, regisserad och exekutivt producerad av Brian Dannelly. Alla 10 avsnitt á 60 minuter är tillgängliga 12 maj.

________________________________________

PATRICK MELROSE
Ny miniserie - premiär 14 maj
Gör dig redo för ett hårt och osminkat nedslag i den brittiska överklassen. Miniserien i fem avsnitt á 60 minuter, baserad på romanerna om Patrick Melrose skrivna av Edward St. Aubyn, är en berättelse om Patricks liv - från en priviligerad men djupt traumatisk barndom i södra Frankrike, genom ett djupt drogberoende som tjugoåring i New York och fram till hans återhämtning hemma i England. Vi ser en lika delar hemsk som rolig gestaltning av Oscarsnominerade och Emmybelönade Benedict Cumberbatch i rollen som den problemfyllde Patrick Melrose.

________________________________________

C.B. STRIKE
Ny miniserie - tillgänglig 18 maj
Serie i sju delar baserad på kriminalberättelser skrivna av J.K. Rowling, under pseudonym Robert Galbraith. Tom Burke (Only God Fogives) gör rollen som Strike, en krigsveteran som jobbar som privatdetektiv i London. Strike är skadad både fysiskt och psykiskt men har en unik förmåga att lösa tre komplicerade fall. De tre första avsnitten är baserade på den första boken The Cuckoo's Calling, och är regisserade av Michael Keillor, följda av två avsnitt baserade på The Silkworm, regi Kieron Hawkes och två avsnitt baserade på Career of Evil, regi Charles Sturridge. I rollerna ser vi Tom Burke, Holliday Grainger, Killian Scott, Tim McInnerny och Natasha O'Keeffe. Hela serien blir tillgänglig på premiärdatumet.

________________________________________

FAHRENHEIT 451
HBO-film – premiär 20 maj
Michel B. Jordan och Michael Shannon gör huvudrollerna i filmen Fahrenheit 451, baserd på Ray Bradburys klassiska roman. I en framtid där media är en drog, historien skrivits om och s.k. brandmän bränner böcker, kämpar den unge brandmannen Montag (Jordan) med sitt jobb att upprätthålla lagen. Han ställs mot sin mentor och brandkapten Beatty (Shannon) och överger sin värld i ett försök att återfå sin mänsklighet.

________________________________________

MAFIA ONLY KILLS IN SUMMER
Säsong 2 – premiär 23 maj
Andra säsongen av tv-serien som är baserad på den mångfaldigt prisbelönade och kritikerhyllade filmen med samma namn, skriven och regisserad av Pierfrancesco Diliberto. Vi följer en "normal" familjs vardag med arbete, kärlek och ekonomiska besvär i 70-talets Palermo. Med svart humor målas en historia upp mot en fond av tidens blodiga och våldsamma sammandrabbningar med maffian, hur barn växer upp och för att bli "synbart normala" på en plats som befinner sig i fullt krig. I rollerna ser vi Anna Foglietta, Claudio Gioé, Valentina D'Agostino och Francesco Scianna.

________________________________________

THE TALE
HBO-film – premiär 27 maj
The Tale handlar om Jennifer (Laura Dern, HBO:s Big Little Lies) som ställs inför ett livsavgörande vägskäl när en novell hon skrev som 13-åring tvingar henne att omvärdera sin första sexuella relation – och allt det vi säger till oss själva för att kunna överleva. Filmen är baserad på den prisbelönade författaren och regissören Jennifer Fox egen historia. I övriga roller ser vi Isabelle Nélisse, Elisabeth Debicki, Jason Ritter, Frances Conroy, John Heard, Common och Ellen Burstyn.

________________________________________

SIX
Säsong 2 – premiär 29 maj
Six är inspirerad av Navy SEAL Team Six verkliga uppdrag – ett team som kanske är mest känt för att ha dödat Osama Bin Laden. Serien berättar om vad det innebär att vara en del av SEAL Team Six, deras komplicerade liv och de livsavgörande beslut de tvingas fatta. I den andra säsongen ansluter Olivia Munn (The Newsroom) och Eric Ladin (The Killing) till rollistan bestående av Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba och Edwin Hodge. Six är skapad av William Broyles Jr. och David Broyles.

________________________________________

NYTT FÖR BARNEN PÅ TOONIX
Välkommen Greta Gris!
HBO Nordics barn & familjesektion Toonix välkomnar favoriten Greta Gris! Hela första säsongen med 52 avsnitt blir tillgänglig redan i slutet av april. Toonix fylls ständigt på med både nya serier och filmer samt nya säsongsavsnitt. Under maj tillkommer bland annat filmerna Katten och Hundpensionatet, serierna Bunnicula och The Zoo, samt nya avsnitt av New Looney Tunes och Ninjago: Masters of Spinjitzy.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår