Nyhet

Nytt Guld

Monitor Audios olika serier är uppskattade hemmabiokompanjoner, och man har också serier i prisklasser för alla. Och nu kommer nya Gold!

Annons:

Minstingen i serien är seriens enda stativare Gold 100, och det är frågan om en rätt rejäl bokhyllehögtalare med ett 6,5-tums mellanregister och en MPD (en veckbandsdiskant fårn början utvecklad för toppserien Platinum). Delningen ligger vid 2,5 kHz och känsligheten 86 dB. 36 cm hög och ästan lika djup (33 cm) är den knappt 10 kg tunga högtalaren perfekt för det mindre rummet, med eller utan stöd från en subbas.

De två golvhögtalarna Gold 200 och Gold 300 är båda trevägare med identiska diskanter och mellanregister (MPD-diskant och en 2,5-tums C-Cam till mellanregistret), medan basbestyckningen skiljer (2x6,5" för Gold 200 och 2x8" för Gold 300). Båda är runt metern höga och över 30 cm djupa, och den mindre modellen väger 22 kg.

Centen som heter Gold C250 är en ren trevägare med samma bestyckning som Gold 200, men med en avsevärt mer kompakt låda, som dessutom är sluten.

Surroundhögtalaren Gold FX, som kan växlas mellan bi- och dipol har två MPD och två 4-tums mellanregister i den karaktäristiska vinklade ovh vägghängda lådan.

Sist men inte minst hittar vi tolvtumsbasen Gold W12, en slavbaskontruktion som drivs av ett 600 W starkt klass D-slutsteg och massor av inställningar, inklusive eq som kan sparas för olika förval.

Samtliga högtalare ska komma enligt planen börja komma ut i butik i februari, och vi beställer såklart ett paket för test på direkten!

Ett skönt biosystem med Gold 300 och C250 i fronten.
Gold 100, seriens enda stativare, är en högtalare som är tänkt att klara sig rätt bra själv i mindre rum, och kombinerad med ett par FX, en W12 och en C250 får vi en kompakt och lyxig biouppställning.
Den mindre av golvarna, Gold 200, kommer nog att bli populär i Sverge, då den inte kräver något stort rum för att fungera bra.
Gold 300 passar bättre i lite större rum.
Med en trevägscenter som har identiska element som golvarna i diskant och mellanregister lär klangmatchningen bli extremt bra.
Högtalare på väggen där, säg är det di- eller bipol som gäller? Spelar ingen roll, Gold FX är ställbar!
Kompakt, kraftfull och med stora kontrollmöjligheter kanett par Gold W12 vara en perfekt avrundning på ett rejält hemmabiosystem.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår