Nyhet

Rullad bildlyx

Vi såg en prototyp på CES redan 2016, men nu kommer den rullade TV:n på riktigt!

Modellen heter LG OLED 65R9, 65 tum alltså, och förutom det faktum att hela skärmen förvinner när man stänger av apparaten finns det några fiffiga funktioner kopplade till graden av utrullning.

Det finns tre lägen: Full View, Line View och Zero View.

Med Full View får man föga förvånande hela bilden, och samma processor som sitter i LG:s nyligen presenteradee OLED-uppställning. Även Amazon Alexa finns nu ombord, liksom AirPlay 2 och HomeKit, så det är bara att välja det system du gillar bäst.

Line View kör 65R9 lite upprullad, och ger dig tillgång till exempelvis klocka, bilder, musik och Home Dashboard.

Zero View är såklart med bilden helt dold, och då blir 65R9 en exklusiv musikspelare, såklart fortfarande röststyrd. Ljudsystemet är 4.2 och hanterar Dolby atmos.

Själva tv-basen är tillbverkad i borstad aluminium, och högtalartyget har designats av Kvadrat i Danmark, skandinavisk design funkar uppenbarligen fortfarande.

I Full View funkar 65R9 som LG:s övriga OLED 2019, vilket bland annat betyder Alexa- och Applestyrning utöver Google, HDMI 2.1 och självklart den bästa OLED-bilden någonsin.
Line View erbjuder andra typer av funktioner, allt från klocka till display för smart hem-kontroll.
På med polotröjan, och så ställer du tv:n helt galet i rummet, langar upp fötterna (självklart har du skägg och dojor på dig inne) och kör igång Sponge Bob, lycka!
Året är 2016, och Erik Åhsgren (LG) försöker se förvånad ut när HemmaBio för första gången ser en rullbar OLED.
Designen är onekligen spektakulär i sin stramhet, och dansk design på tyget kan vi kanske vara lite grannstolta över också...

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår