Nyhet

Monitor Audios nya Gold-serie

Helgen den 25-26/1, 2019 presenterade Icon Scandinavia tillsammans med Hembiobutiken den femte generationen av Monitor Audios sprillans nya Gold-serie för särskilt inbjudna kunder och press.

De nya Gold-högtalarna har ärvt mycket teknik från den populära Platinum II-serien och samtliga element i högtalarserien (inklusive MPD-banddiskanten) är helt nya för i år och av samma modell som sitter i MA:s toppmodeller.

Kabinetten har stagats ytterligare och dämpats med hög precision. Även delningsfilter och det interna kablaget ska hålla högsta kvalitet liksom de stabila fötterna av helgjuten aluminium med kraftiga utriggare på golvmodellerna, som gör att högtalarna står stadigt och säkert på plats. Det enda som egentligen inte är nytt är kabelterminalerna som hänger med från förra generationen.

 

Gold-serien innehåller 6 olika högtalare, från stativaren Gold 100 till de två golvmodellerna Gold 200 och Gold 300 . Här finns naturligtvis också en matchande center och surround för den hemmabiosugne samt en med 600 watt laddad subwoofer med 12-tumselement och gott om inställningar.

Priserna börjar på från 19 990 kronor för stativaren Gold 100 till 59 990 kronor för största golvaren Gold 300, och högtalarna kommer i flera utföranden.

 

HemmaBio var på plats i Göteborg och under fredagens presentation spelade man på de största golvarna Gold 300 drivna av Emotivas monoblock XPA-DR1 och försteget XSP-1 G2, och vi som lyssnade fick en mycket trevlig och härligt avspänd demonstration av den nya högtalarserien med fokus på bra musik.

Och det lät överlag väldigt bra med fin kraft och kontroll samtidigt som de spelade friskt, oansträngt och lättlyssnat. Vi har självklart beställt in ett par för test!

 

Info:  www.iconscandinavia.sewww.hembiobutiken.se

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår