pressrelease

Dina egendesignade 3D-printade armaturer online

Signify (Euronext: LIGHT) erbjuder snart världens första tjänst för konsumenter som låter dig skräddarsy och beställa din armatur online.

Du kan få din armatur 3D-printad av återvinningsbart material och sedan levererad till din dörr inom två veckor. Tjänsten kommer till Sverige i februari 2020. Företaget meddelar även att materialet som används kan skapas av återvunna CD-skivor - idag lanseras dessutom en Philips LED-bordslampa tillverkad av 24 återvunna CD-skivor. Med bara några få klick kan du designa din egna dekorativa armatur. Välj din baskonstruktion och anpassa den sedan genom att välja storlek, färg, textur och mönster samt typen av LED-ljuskälla, inklusive Philips Hue-ljuskällor. Signify levererar den färdiga produkten till din dörr inom två veckor.

 

Signifys 3D-printade armaturer är byggda med hållbarhet i åtanke och basmaterialet är av polykarbonat som är starkt, av hög kvalitet och 100 % återvinningsbart. En 3D-printad armatur, exklusive elektronik och ljuskälla, har i genomsnitt 47% mindre klimatpåverkan än en traditionellt byggd metallarmatur. 

Dessutom används inget lim och de har färre komponenter. 3D printade armaturer väger mindre än konventionella, vilket gör det möjligt att minska koldioxidutsläppen med 35% när det kommer till frakt.  

 

- Vi är först med att ge kunderna möjligheten till att skräddarsy sina egna hållbara 3D-printade armaturer. I och med att detta sker online kan vår tjänst lätt integreras i tredjeparts webbutiker, vilket ger konsumenterna flera val, säger Khalid Aziz, Head of Ventures på Signify. ’’Det är en helt annan värld inom belysning och vi hjälper kunder över hela världen med de mest innovativa och hållbara belysningsteknikerna.

Utskrivning från återvunna CD-skivor

Signify har också börjat använda polykarbonattråd gjort av återvunnet material och den första produkten skapad av detta material är Philips LED-bordslampa, vars material består av återvunna CD-skivor. Priset på den är 99 euro och kan beställas från https://www.mycreation.lighting.philips.com/en/ när tjänsten lanserats under det kommande året. Under nästa år räknar Signify med att alla dess 3D-printade produkter kommer att finnas tillgängliga i återvunnet material.

 

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår