Övrigt Hemmabio #4 2019

NYA FINA MÖBLER!

Tröttnat lite på bio- eller vardagsrummet? Får du inte den där sköna känslan när du ska kolla på den nya serien eller lyssna på lite soft musik till fredagsmyset? Nya möbler kan vara precis det recept du och ditt hem behöver!

Vi plockat ihop ett gäng förhoppningsvis intressanta förslag för dig som vill få ett lyft när det gäller inredningen och trivseln där hemma, och vi visar lite allt möjligt, inte bara hundraprocentiga mediamöbler. För köper du till exempel en ny skön fåtölj för att avnjuta filmen med högsta komfort är det ju inte fel att komplettera med till exempel en trevlig lampa och ett par akustikpaneler också. Ja, ni fattar.

Ska vi dra några slutsatser angående trender och fokus i den här delen av branschen är det verkligen brett. Kanske bredare än på väldigt länge. Vi hittar allt från klassiska hifi-rack, blingiga skåpsektioner och vräkiga hörnsoffor med led-ljus till riktigt högkvalitativa. och ändamålsenliga möbler med fiffiga lösningar och genomtänkta konstruktioner och materialval av högsta kvalitet.

Här kommer våra förslag för lite frisk inspiration för nya tag i hemmabion!

*

 

ARTNOVION

Artnovion kan beroende på problemområde bland mycket annat i sitt stora sortiment erbjuda tre olika basabsorbenter som alla bygger på en förfinad membranteknik ”BassTrap Wall” som är ämnat för ett område mellan 80–120Hz. BassTrap Corner är stämbara absorbenter för området 60–80Hz samt SubTrap som ger de riktigt låga och svåra frekvenserna en match. SubTrap som kan beställas som hörnmodell alternativt fristående, är en grym basätare med tre individuellt ställbara membran plus en porös akustisk kärna, i en och samma enhet. SubTrap jobbar effektivast mellan 40 och 60Hz.

Prisex: 4 390 kronor för två Corner

*

BAGGE DESIGN

Den svenska tillverkaren med Stefan Bagge i spetsen bjuder precis som tidigare på egendesignade möbler med hög finish och smarta funktioner. Här hittar du läckra och klart eleganta och svenskbyggda modeller i många varianter. För att få det riktigt exakt som du vill ha det kan du även specialbeställa.

 

 

New Air är en vägghängd TV-bänk med tre skåp med plats för elektronik och en totalbredd på 152 cm (finns även 201 cm bredd) samt 40 cm djup. Stommen monteras vid tillverkningen och dörrarna har tryckfunktion. Det finns hål mellan de tre facken för osynlig kabeldragning, även upp genom toppskivan. På bilden använder man två bänkar för rejäl bredd, och har du gipsväggar funkar det med, då du använder den medföljande monteringslisten som skruvas i väggens reglar.

Pris 12 995 kronor

*

 


DESIGN BUY US

Lampan New Wave Optic från Design Buy Us är en retroläcker väggmodell i glas som sprider ljuset riktigt tjusigt i din salong och skapar den rätta stämningen innan föreställningen.

Pris cirka 3 500 kronor

*

SOUNDS OF SCIENCE

Svenska Sounds Of Science menar att det finns en gammal och alltid aktuell regel:

Ett nytt och/eller dyrt system i ett dåligt rum låter sämre än ett gammalt/billigt system i ett bra rum.

Pontus Randén fortsätter:

– Man kan med andra ord investera hur mycket man vill i en bra anläggning, men har man inte bra akustik så får man aldrig ut det bästa ur den. Visst finns det diverse elektronik som kan hjälpa till med finjustering, men precis som när man bygger ett hus så står och faller det med grundarbetet, och grunden är alltid att anpassa rummet efter fysikens lagar: Akustikreglering.  

– För de flesta av oss så förblir ovan dock en dröm och vi får stå till buds med vad vi har och detta blir ofta vardagsrummet, eller motsvarande: Ett rum som då skall ha mer än en funktion. Glädjande nog så är en bra akustik positivt både för hemmabion och för det allmänna umgänget i rummet. Precis så som ett kontor med undermålig akustik inverkar menligt på prestationsförmågan så är det samma sak med ett vardagsrum – man orkar inte umgås lika länge och mycket där.

Sounds Of Science tillverkar produkter som skall vara enkla att använda, till exempel bredbandsabsorbenter för bas som tar mest där det är mest energi och jämnar på så vis ut frekvenskurvan. Detta utan att man egentligen behöver veta vilken eller vilka frekvenser det är man har problem med, och vi hjälper till med både konsultation och mätningar.

Produkterna tillverkas av träfiber och återvunnen textil, även förpackning och dylikt har fått sig en rejäl översyn och består till 99 % av återvinningsbart och organiskt material, avslutar Pontus Randén.


 

Fler sköna möbler och andra kul grejer för ditt biorum kunde du läsa om i HemmaBio 4/2019

 

För mer info:

Artnovion: fitzpatrick.se

Bagge Design: baggedesign.se

Custom Design: macaudio.se

Design Buy Us: design-by-us.com 

Fortress Seating: nsht.se

Luxi: luxi.se

Mio: mio.se

Nexus 21: iconscandinavia.se

Norstone: hifi-agenten.se

Spectral: canseda.se

Solid Tech: solid-tech.net 

Clic: specialelektronik.se

Sounds of Science: sofsci.com

 

 

 


Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår